Інфраструктурний міністр Криклій взяв у радники "відкатника" Батіщева - Дубинський Актуально

Інфраструктурний міністр Криклій взяв у радники "відкатника" Батіщева - Дубинський

Народний депутат Олександр Дубинський звинуватив главу Міністерства інфраструктури Владислава Криклія у створенні схем стягнення "відкатів" з підрядників, які будують дороги.

Про це він заявив в своєму YouTube.

"Президент ініціював "Велике будівництво" - крутий проект, буде відремонтовано багато доріг. Курує цей проект Криклій. Але є одне "але": він взяв до себе в радники Андрія Батіщева, голову Укравтодору часів Андрія Пивоварського", - сказав Дубинський.

За його словами, Батіщев - це людина, при якій працювала система відкатів з підрядників в 2015-16 роках.

"Він був звільнений зі скандалом, і підрядники скаржилися президенту, навіть зараз, що з кожного брали по 12,5% для оточення Порошенка. "Велике будівництво" під великою загрозою", - заявив народний депутат.

Він також стверджує, що Мінінфраструктури стало останнім часом центром скандальної уваги, і згадав історію з евакуацією з-за кордону українців авіакомпаніями, яким держава з Резервного фонду через Криклія виписує компенсації за польоти, але компанії ще беруть плату з громадян.

Також Дубинський заявив, що Криклій має намір віддати право сертифікації газобалонного обладнання шістьом компаніям, тоді як зараз їх близько тисячі.

"Він хоче з тисячі компаній, які видають сертифікати, залишити шість, які будуть наповнювати кишені Криклія та його смотрящих", - каже Дубинський. За його твердженням, як і за часів Віктора Януковича, у Криклія є офіс, куди звозять "ресурси", тобто "відкати".

Наступна публікація