"Інша природна біомеханіка". Зеленський описав враження від зустрічі з Путіним

"Інша природна біомеханіка". Зеленський описав враження від зустрічі з Путіним

Фото: Associated Press

За словами президента України, лідер РФ прискіпується до кожного слова.

Президент України Володимир Зеленський відзначив, що з президентом Росії Володимиром Путіним складно домовлятись. Про це він розповів на запитання ТСН, які в нього враження від першої зустрічі з лідером країни-агресора.

Зеленський розповів, що зустріч планувалась тривалістю у 20 хвилин, але тривала близько години. При цьому складалась з двох частин – спочатку за участю учасників делегацій країн, а потім і віч-на-віч.

"Дуже складно домовлятись, але сьогодні були моменти, коли ми де у чому домовились, в деяких речах. Тому що він кожне питання детально розбирає - розбирає питання на деталі і ми починаємо кожне слово врегульовувати. І це складно, бо я інша людина, я швидка людина – домовились, раз-раз, давайте. А тут – ні, інша природна біомеханіка.

Чи можна домовитись (з Путіним), чи ні – це ми з вами побачимо. Сьогодні були якісь поступки, я це відчув. (Про враження від Путіна) говорити зарано, мало часу, дуже мало", - резюмував президент.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше. Також відбулися перші перемовили віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Раніше Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ТСН.ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та чого очікувати від переговорів нормандської четвірки щодо Донбасу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація