Інше по батькові та місце народження: суддя напомилялася у рішенні про арешт Гримчака та пішла виправлятися

Інше по батькові та місце народження: суддя напомилялася у рішенні про арешт Гримчака та пішла виправлятися

Фото: УНІАН

Адвокат заявила, що вердикт не стосується її клієнта та зажадала його звільнення.

Суддя Деснянського районного суду Чернігова Наталія Лямзіна припустилася кількох помилок при оформленні рішення щодо запобіжного заходу для заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака. Як повідомляє УНІАН, в тексті ухвали було невірно вказано по батькові підозрюваного.

На це звернула увагу адвокат Гримчака Тетяна Матяш. Вона наголосила, що її клієнт – Юрій Миколайович, тоді як в ухвалі названо Юрія Михайловича. Крім того, рідним містом Гримчака є Донецьк, а в судовому рішенні чомусь фігурує Дніпро. На підставі цього юрист припустила, що ухвала не стосується її підзахисного, а якоїсь іншої людини, тому заступника міністра слід негайно звільнити з-під варти.

Натомість суддя Наталія Лямзіна заявила, що сталася технічна помилка, котру вона швидко виправить. Зауваження адвоката щодо необхідності окремого засідання з цього приводу до уваги взято не було. Суддя пішла з зали доопрацьовувати документи. Гримчака залишили в залі суду під охороною конвою.

У суді Чернігова обирають запобіжний захід Юрію Гримчаку

У суді Чернігова обирають запобіжний захід Юрію Гримчаку

Наразі відомо, що суд пристав на бік обвинувачення та ухвалив заарештувати посадовця строком на 60 днів. Разом із тим йому призначено меншу заставу, ніж хотіла прокуратура – 6 мільйонів гривень замість 12,5 мільйонів. У разі її внесення Гримчак буде зобов'язаний носити електронний браслет, не відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого, з’являтися на всі слідчі дії та утриматися від спілкування зі свідками у справі. Сам підозрюваний заперечував можливість утечі та наполягав, що не володіє значними статками для сплати застави.

Фото: НАБУ
Фото: НАБУ

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гримчака
Наступна публікація