"Ішак", "покидьок", "міньйони Росії" та "нащадки Берії". Нардепи у Раді розсварилися через земельну реформу

"Ішак", "покидьок", "міньйони Росії" та "нащадки Берії". Нардепи у Раді розсварилися через земельну реформу

Фото: УНІАН

"Опозиційна платформа - За життя" виступила проти ухвалення ринку землі в Україні.

Нардеп від "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Рабінович назвав свого колегу від "Слуги народу" Дмитра Костюка "ішаком" та "покидьком" після того, як він розповів про нібито ізраїльське громадянство Рабіновича.

Про це він заявив, виступаючи з місця у парламенті.

"Шановні друзі і цей ішак, який виступав. У мене тільки одне громадянство, покидьок. Громадянство України. А ти ішак, який продає землю. Покидьки, що продають землю України, покидьки", - сказав Рабінович.

Зазначимо, під час свого виступу з трибуни Костюк заявив, що в залі присутні "давні захисники українського села і справжні патріоти України, які виступають проти нас в сесійній залі. Це громадянин Ізраїлю Рабінович, це люди, які розбиралися в газових схемах - Бойко, Тимошенко".

Своєю чергою народний депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв, виступаючи з трибуни під звуковий сигнал, який увімкнули народні депутати з ОПЗЖ, запевнив, що завдяки відкриттю ринку землі Україна попрощається з комуністичним спадком.

"Сьогодні навіть під цей ганебний звук, який іде з сівших батарейок, Україна остаточно поховає комунізм. Ми нарешті зведемо рахунки з цим маніяком Леніним і людожером Сталіним, які зробили все, щоб позбавити український народ головного багатства – землі. Ми повернемо українцям землю раз і назавжди. Я хочу, щоб зараз уся країна подивилася на нащадків Ягоди, Єжова, Берії, кривавих катів українського народу. Оці люди – нащадки тих, хто влаштовував голодомор, хто вбив мільйони українців, позбавивши їх землі. Ось вони! Міньйони Росії, яка влаштувала Голодомор і хотіла вбити всіх українців. Вони знову намагаються позбавити українців землі. Вони знову хочуть, щоб сюди прийшов московитий сапог і вморив тут всіх голодом. Але ні! Сьогодні ми з цим покінчимо раз і назавжди. Сьогодні ми повернемо народу землю! Землю – людям!", – заявив він, вказуючи на нардепів від ОПЗЖ.  

Після цього, відповідаючи на коментар Віктора Бондара з групи "За майбутнє", який сказав, що ініціатори законопроєкту прирівнюють Україну до країн третього світу, намагаючись "проштовхнути заради чергових кредитів" продаж землі, Потураєв зазначив, що ринок землі є в Росії, Польщі, Угорщині та Румунії.

"Вони що, кращі за українців? Та вже схаменіться, путінські посіпаки, скільки можна, ви вже втомили. Нас закликають подумати. Та ви ж 20 років у цій Раді сиділи. Що ж ви нічого не надумали? Скільки можна думати? Ми запропонували нормальний, зважений законопроєкт – президент запропонував зважений компроміс. Президент і ми всі почули кожного! Зараз ця фракція з капіталізацією більше трильйона доларів – люди, які вкрали з країни я не знаю скільки, це НАБУ ще рахувати й рахувати, – зараз хочуть позбавити людей права заробляти на власній приватній землі, користуватися приватною власністю. Щоб нічого не було, щоб люди були у жебрацтві, тому що тільки жебраками вони вміють маніпулювати", – обурився Потураєв.

Нагадаємо, Верховна Рада розпочала засідання 13 листопада з розгляду законів про відкриття ринку землі. На засіданні зареєструвалися 266 народних депутатів, хоча в залі перебувають значно більше. Нардепи від "Слуги народу" розташувалися біля трибуни і вигукували "Землю - людям". Противники законів кричали "ганьба". Члени фракції ОПЗЖ теж не зайняли свої місця, а стояли в проходах між рядами. З боку одних та інших лунали взаємні звинувачення та крики.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація