Італійська телекомпанія опублікувала на своєму сайті карту, на якій окупований Крим у складі РФ

Італійська телекомпанія опублікувала на своєму сайті карту, на якій окупований Крим у складі РФ

Фото: УНІАН

Нацрада звернулася до телекомпанії із вимогою забрати зі свого сайту недостовірну карту.

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення вимагає від італійської телекомпанії World Fashion Channel Europa S. R. L. прибрати зі свого сайту карту, де анексований Крим віднесений до Росії.

Про це повідомила прес-служба Нацради.

"На сайті телекомпанії зафіксовано факт розміщення карти Російської Федерації, яка охоплює територію анексованої Автономної Республіки Крим", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це суперечить частині першій статті 28 Закону України "Про інформацію" та частині першій статті 7 Європейської конвенції про транскордонне телебачення, оскільки спрямоване на розпалювання ворожнечі й посягання на територіальну цілісність України.

Таким чином Нацрада звернулася до телекомпанії із вимогою забрати зі свого сайту недостовірну карту.

"У іншому разі Національна рада матиме підставу розглядати зафіксовані порушення норм законодавства як недружнє ставлення до українських глядачів і до держави України в цілому", - підкреслили в Нацраді.

Якщо телекомпанія не виконає вимог регулятора, може бути припинена трансляція програми "World Fashion Channel" на території України.

Нагадаємо, раніше у Броварах Київської області головну сцену міста до дня святкування 26-річчя незалежності оформили мапою без Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація