Кабмін попередив про відповідальність за проведення виборів до Держдуми РФ у Криму

Кабмін попередив про відповідальність за проведення виборів до Держдуми РФ у Криму

Фото: Getty Images

Уряд наголошує на нелегітимності цих виборів.  

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб попереджає, що за проведення незаконного голосування організатори процесу нестимуть кримінальну відповідальність.

Про це йдеться у повідомленні міністерства, опублікованому на сайті Урядового порталу.

"У зв'язку з тим, що на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим розгорнуто передвиборчу кампанію кандидатів в депутати Держдуми Росії, Міністерство вважає за потрібне нагадати, що за проведення незаконного голосування кримінальну відповідальність нестимуть організатори процесу. Громадяни, які будуть залучені до процесу як представники партій, члени територіальних виборчих комісій та спостерігачі автоматично стануть порушниками норм міжнародного та національного права", - йдеться у ньому.

Міністерство підкреслює, що проведення виборів до Держдуми Російської Федерації на території Криму є незаконним, що підтверджується низкою документів.

На тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Криму та м. Севастополь поширюється дія Конституції та законів України.

Примусове автоматичне набуття громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території, громадянства Російської Федерації не визнається Україною та не є підставою для втрати громадянства України.

Згідно з Гаазьким положенням, що є додатком до Гаазької конвенції про закони і звичаї сухопутної війни 1907 року, держава-агресор зобов'язана поважати закони країни, територію якої вона окупувала, забороняється примушувати населення окупованої території присягати на вірність державі-окупанту, а права громадян повинні дотримуватися.

Відповідно до Четвертої Женевської Конвенції про захист цивільного населення жодні міри примусу, ані морального, ані фізичного не повинні застосовуватися до осіб, які перебувають на окупованій території.

"Закликаємо громадян України, які перебувають на окупованій території АР Крим, не брати участі у виборах до Державної Думи Росії. Ця процедура на території тимчасово окупованого півострова є нелегітимною і не буде визнана світовим співтовариством. Адже Крим є невід'ємною частиною України!", - наголошують у міністерстві.

Нагадаємо, вибори до Держдуми РФ мають відбутися 18 вересня 2016 року. Тим часом, влада анексованого Криму погрожує Україні позовом за "двадцятирічний грабіж"Вони також звинуватили Київ в тому, що в розвиток інфраструктури та економіки регіону нічого не вкладалося.

Узгодила і передумала: влада Криму розігнала мітинг у Сімферополі

Узгодила і передумала: влада Криму розігнала мітинг у Сімферополі

Повʼязані теми:

Наступна публікація