Кабмін призначив заступницю Супрун

Кабмін призначив заступницю Супрун

Кабмін призначив заступницю Супрун

Фото: Міністерство охорони здоров’я України

Заступником міністра охорони здоров’я України стала Ольга Стефанишина.

Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про призначення на посаду заступника міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ольги Стефанишиної.

Як зазначається, новий заступник міністра відповідатиме за напрямки євроінтеграції та закупівель лікарських засобів. До того ж Стефанишина продовжить роботу із розширення доступу людей до лікування через координацію та реформу державних закупівель ліків. Іншим пріоритетом її роботи стане виконання Україною ключових зобов’язань у рамках Угоди про Асоціацію з ЄС.

"Ольга Стефанишина більше 10 років займається адвокацією прав пацієнтів. Вона є співзасновницею, а з 2011 року виконавчим директором благодійного фонду "Пацієнти України", що об’єднує людей з різними захворюваннями у боротьбі за право на життєво необхідне лікування. Ольга є співавтором закону про передачу державних закупівель лікарських засобів міжнародним спеціалізованим організаціям. Цей реформаторський закон допоміг виключити корупційну складову із системи державних закупівель ліків та щорічно заощаджує Україні до 40% державного бюджету", - додали у міністерстві.

Окремо наголошується, що одним із досягнень фонду є створення електронної платформи "Є Ліки", де кожен пацієнт може переглянути наявність ліків у лікарні, що є важливим кроком у напрямі розвитку електронної системи охорони здоров'я.   

Зазначимо, з 2007 до 2011 року Ольга була керівником відділу політики та адвокації Всеукраїнської Мережі ЛЖВ, з 2004 до 2006 - працювала в Національному комітеті Товариства Червоного Хреста України, координувала проект МАТРА "Реінтеграція безпритульних жінок у Києві: інтегральний підхід на місцевому рівні" в Головному управлінні соціального захисту населення Києва.

Нагадаємо, в Україні нині розпочинається глобальна медична реформа. Раніше Супрун розповіла, скільки коштуватиму медичні послуги після реформи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація