Кабмін розірвав угоду з урядом РФ щодо співпраці у виготовленні товарів військового призначення

Кабмін розірвав угоду з урядом РФ щодо співпраці у виготовленні товарів військового призначення

Фото: УНІАН

Рішення було ухвалено без обговорення.

Кабінет міністрів скасував угоду з урядом Росії щодо збереження спеціалізації підприємств і організацій, що беруть участь у виробництві продукції військового призначення.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання уряду у середу, 18 жовтня.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав рішення серед прийнятих урядом на засіданні без обговорення.

Зазначимо, йдеться про угоду від 21 грудня 2000 року, яка передбачала, що Україна і Росія сприяють збереженню виробничої і науково-технічної спеціалізації, яка склалася, підприємств і організацій, що беруть участь у розробці, виробництві та випробуваннях озброєння і військової техніки, наданні послуг військового призначення і поставках необхідних для цього матеріалів, напівфабрикатів, комплектувальних виробів, навчального та допоміжного майна.

Окремо документом передбачалося, що сторони угоди не будуть продавати чи передавати третій стороні, в тому числі іноземним фізичним і юридичним особам і міжнародним організаціям матеріали, напівфабрикати, комплектувальні вироби, документацію та інформацію, отримані в рамках угоди, без попередньої письмової згоди сторони, яка їх поставила.

Нагадаємо, ще у травні 2015 року Верховна Рада денонсувала угоду між урядами України і РФ про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них.

Військово-технічне співробітництво з РФ припинено "Укроборонпромом" з 2014 року, одразу з початку військових дій на сході країни.

У серпні 2017 року Кабінет міністрів припинив дію міжурядової угоди з Росією щодо встановлення взаємодії під час здійснення експорту товарів військового призначення в треті країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація