Кабмін вимагає знайти, хто вписав до закону про бюджет "антиінтеграційний" пункт

Кабмін вимагає знайти, хто вписав до закону про бюджет "антиінтеграційний" пункт

Петренко запевняє, що уряд не винен у появі скандального пункту в законі / Фото: Twitter.com/@aivaras_aivaras

Петренко запевнив, що в поданому урядом документі норм про відкладення електронного декларування не було.

Міністр юстиції України Павло Петренко запевняє, що у проекті бюджету, поданому Кабміном, не було пунктів про відкладення декларування всіх активів в електронному вигляді, яке необхідне для отримання безвізового режиму з ЄС.

"Сьогодні зі ЗМІ дізнався про те, що нібито в Законі про бюджет звідкілясь з'явився пункт, який відстрочує запуск системи електронного декларування до 2017 року. Із впевненістю заявляю - в проекті бюджету, який Уряд подавав на розгляд Верховної Ради, такого пункту не було і не могло бути", - повідомив Петренко у своєму Facebook.

За словами міністра, уряд якнайшвидше подасть до парламенту правки до Закону про бюджет, які відмінять даний пункт. Крім того Кабмін вимагатиме розслідування – яким чином у документі виявився цей пункт.

Як відомо, для ухвалення держбюджету депутати залишились у парламенті на ніч, а президент Порошенко підписав документ 31 грудня. Однак, депутати розповідали, що підписують документ всліпу, оскільки фінальну редакцію бюджету до ухвалення парламентарям не надали. Про появу "загадкового пункту" у законі сьогодні, 4 січня, повідомив нардеп Віктор Чумак.

 

Сьогодні зі ЗМІ дізнався про те, що нібито в Законі про бюджет звідкілясь з'явився пункт, який відстрочує запуск системи...

Опубликовано Павло Петренко 4 января 2016 г.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація