Канада подовжила санкції проти Януковича та його соратників

Канада подовжила санкції проти Януковича та його соратників

Фото: Associated Press

Перші санкції Канада ввела у 2014 році.

Уряд Канади прийняв рішення подовжити дію економічних санкцій проти екс-президента України Віктора Януковича та 15 його соратників. Обмеження діятимуть протягом наступних п’яти років. Рішення щодо цього було опубліковано у офіційному виданні канадського уряду Canada Gazette, передає видання Укрінформ.

Під дію канадських санкцій потрапили Микола та Олексій Азарови, Раїса Богатирьова, Андрій і Сергій Клюєви, Сергій Курченко, Олена Лукаш, Андрій Портнов, Артем і Віктор Пшонки, Віктор Ратушняк, Дмитро Табачник, Олександр Якименко, Віктор Федорович і Олександр Вікторович Януковичі та Віталій Захарченко.

Згідно з документом, всі виявлені у Канаді активи зазначених вище осіб буде заморожено.

Канадський уряд також забороняє будь-кому в країні, а також канадським громадянам незалежно від місця їхнього перебування вступати у майнові стосунки із особами, на яких накладено санкції, а також вести з ними фінансові розрахунки чи надавати фінансові послуги.

У поясненнях йдеться, що мета рішення:

– надати додатковий час Україні для завершення кримінальних розслідувань і внесення формальних прохань про правову допомогу;

– гарантувати, що привласнені активи залишаються замороженими, а фігуранти списку зможуть понести відповідальність;

– сигналізувати канадську підтримку відповідальності, верховенству права та демократії в Україні.

Нагадаємо, 5 березня Рада Європейського союзу опублікувала рішення про подовження ще на рік санкції проти президента-втікача Віктора Януковича та його поплічників.

Прокурори та поліція завершили розслідування справи податківців часів Януковича

Прокурори та поліція завершили розслідування справи податківців часів Януковича

Повʼязані теми:

Наступна публікація