Канада займатиме принципову позицію в питанні санкційного тиску на Москву

Канада займатиме принципову позицію в питанні санкційного тиску на Москву

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд та президент України Петро Порошенко / Фото: Сайт президента України

Порошенко зустрівся з міністром закордонних справ Канади.

Під час візиту до Канади президент України Петро Порошенко зустрівся з міністром закордонних справ цієї країни Христею Фріланд. Сторони обговорили питання економічної співпраці, а також питання щодо Донбасу та санкційного тиску на Росію.

Зокрема, обговорили можливі шляхи повної реалізації взаємовигідних можливостей, наданих Угодою про вільну торгівлю (набула чинності від 1 серпня цього року), а також подальшого поглиблення двостороннього співробітництва в оборонній сфері, включаючи підтримку України у питанні розбудови тісних партнерських відносин з НАТО. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Детально зупинилися на питанні розвитку ситуації на Донбасі та стан реалізації Мінських домовленостей, скоординували підходи щодо реалізації ініціативи з розгортання миротворчої операції ООН на всій окупованій території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Було також висловлено очікування, що Канада займатиме принципову позицію і в питанні санкційного тиску на Москву, насамперед, у контексті майбутнього головування у "Великій сімці".

Порошенко відзначив підтримку Канадою імплементації реформ в Україні. Зокрема, подякував Христі Фріланд за особисту участь у Лондонській конференції з питань реформ в Україні в липні цього року, під час якої було оголошено про нові канадські проекти підтримки.

Нагадаємо, перед цим Порошенко зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація