Журналісти програми "Схеми" встановили зв'язок телеканалу "112 Україна" з Медведчуком

Журналісти програми "Схеми" встановили зв'язок телеканалу "112 Україна" з Медведчуком

Фото: УНІАН

Кум Путіна заперечує зв'язок з "112 Україна".

Телеканал "112 Україна" записаний на громадянина Німеччини Едуарда Катца, а керує телеканалом менеджер з команди кума президента Росії Віктора Медведчука.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Катца вже представляли аудиторії як нового власника. За інформацією журналістів, німець заробляє перепродажем старих автомобілів.

2017 року його сім'я брала участь у розіграші, який проводила місцева радіостанція, і виграла поїздку на відпочинок в Таїланді і В'єтнамі. Іншої інформації про цю людину журналістам знайти не вдалося.

Фото: radiosvoboda.org

Журналісти телефоном повідомили Катцу, що готують матеріал про купівлю ним українського телеканалу. Він пообіцяв письмові коментарі, потім перестав відповідати на повідомлення і дзвінки.

Тому "Схеми" вважають, що Катц - підставна людина, на нього формально записали телеканал при продажу.

Від червня 2018 року у ефірі телеканалу почастішали позитивні згадки про Віктора Медведчука.

Також ЗМІ заговорили про те, що лідер руху "Український вибір" придбав "112 Україна". Однак сам він це заперечує.

Після зміни власника на каналі з'явився новий генеральний продюсер. Ним став 30-річний Артем Марчевський, який раніше балотувався до Київради від партії "Право народу". Лідером списку був наближений до Медведчука Віктор Чорний, а сама назва "Право народу" є частиною офіційного найменування його політичного руху "Український вибір - право народу".

Фото: radiosvoboda.org

Марчевський зазначив, що на посаду його призначив Єгор Бенкердорф після особистих переговорів з Едуардом Катцом. На запитання журналістів щодо зв'язку з Віктором Медведчуком продюсер сказав: "Я не хочу у свій вихідний день відповідати на запитання без сенсу".

Фото: radiosvoboda.org

Найбільше про зв'язок "112 Україна" і Медведчука свідчать згадки про нього в ефірі каналу. "112 Україна" цитує Медведчука, а журналісти висвітлюють діяльність його руху та дружини Оксани Марченко.

У зв'язку з розслідуванням програми "Схеми", телеканал "112 Україна" в односторонньому порядку розірвав співпрацю з "Радіо Свобода".

Юридичні особи, що представляють "112 Україна", пояснюють це рішення "запуском нових телевізійних проектів, присвячених актуальним подіям суспільно-політичного життя та необхідністю виділення під це телевізійного часу".

Митці пікетували офіс Медведчука, аби привернути увагу до долі в'язнів Кремля

Митці пікетували офіс Медведчука, аби привернути увагу до долі в'язнів Кремля

Повʼязані теми:

Наступна публікація