Кандидати в нардепи у 205 окрузі отримали паспорт у Києві в один день

Кандидати в нардепи у 205 окрузі отримали паспорт у Києві в один день

Кандидати в нардепи по 205 виборчому окрузі отримали паспорт в один день / Фото: Reuters

Претенденти народились в столиці.

Кілька кандидатів у народні депутати України по виборчому округу №205 володіють паспортами, які були видані в один день.

Йдеться про Карбана Генадія Валерійовича і Корпан Галину Вікторівну.

Дата видачі паспорта – менше місяця тому. Місцем видачі є один із районних відділів Головного управління Державної міграційної служби Києва. Сам Генадій Карбан народився 31 травня 1986 року в Києві, а Галина Корпан 31 січня 1990 року в Києві.

При цьому серія паспортів кандидатів відрізняється на одну цифру.

Зазначимо, що прізвища і Карбана, і Корпан дуже подібні до прізвища іншого кандидата по виборчому округу №205 - Геннадія Корбана.

Вибори в виборчому окрузі №205 відбудуться 26 липня цього року. За даними ЦВК, на окрузі зареєстрована аномальна кількість кандидатів - 127. 30 червня в останній день реєстрації кандидатів в народні депутати України Центральною виборчою комісією були зареєстровані Генадій Карбан і Галина Корпан. 

"Надмірне бажання деяких осіб стати народними депутатами в 205 окрузі могло бути викликане можливістю збагатитись в ході виборчого процесу. Зокрема, кандидати можуть продавати свої місця у дільничних виборчих комісіях на користь зацікавлених осіб, які прагнуть контролювати склад комісій. Таким чином, значна кількість технічних кандидатів в 205 окрузі може спричинити виборчі порушення під час довиборів 26 липня", - наголосили у Комітеті виборців України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація