Керрі на засіданні ОБСЄ закликав РФ вивести війська з Донбасу

Керрі на засіданні ОБСЄ закликав РФ вивести війська з Донбасу

Керрі проводить зустріч із Лавровим / Фото: Reuters

Санкції проти російської сторони триватимуть до виконання домовленостей.  

Державний секретар США Джон Керрі під час засідання ОБСЄ у Белграді (Сербія) закликав Росію відвести війська і техніку з Донбасу та дотримуватися виконання Мінських домовленостей.

Представник США закликав  російську сторону до врегулювання ситуації на Луганщині та Донеччині.

"Наразі час для конкретних кроків, аби  закінчити цей жахливий і непотрібний конфлікт, і почати процес відновлення на Сході України", - заявив Керрі під час свого виступу на засіданні Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), пише The Washington Post.

Натомість у прес-службі Державного департаменту США наголосили, що санкції проти РФ будуть тривати до повного виконання Мінських угод.

"Держсекретар дав зрозуміти, що аж до повного виконання мінських угод США і їхні партнери продовжать підтримувати розширення існуючих міжнародних санкцій проти Росії", - йдеться у повідомленні американського відомства.

Керрі закликав до  виведення російських військ, надання вільного доступу для спостерігачів ОБСЄ, проведення виборів, повернення контролю над українським кордоном із Росією та звільнення всіх заручників і полонених.

Також Держсекретар дав зрозуміти, що збирається обговорити ситуацію в Україні із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін на засіданні ОБСЄ порівняв бойовиків на Донбасі із терористами "ІД"

Повʼязані теми:

Наступна публікація