Китай проти Трампа, а Росія "чорнить" Байдена: у США заявили про загрози президентським виборам

Китай проти Трампа, а Росія "чорнить" Байдена: у США заявили про загрози президентським виборам

Фото: Associated Press

Трамп же заявив, що "притягує" Іран та Китай "до відповідальності". 

Китай, Росія та Іран становлять загрозу для президентських перегонів у США, оскільки намагаються "змінити переваги та перспективи виборців", створити конфлікт та підірвати довіру американців до "демократичного процесу".

Про це заявив Директор Національного центру контррозвідки і безпеки США Вільям Еваніна, повідомляє The Hill.

"Чимало іноземних гравців надають перевагу тому, хто переможе на виборах. Вони висловлюють це через низку відкритих та приватних заяв. Приховування спроби впливу зустрічаються рідше. Ми, в першу чергу, стурбовані поточною та потенційною діяльністю Китаю, Росії та Ірану", - сказав Еваніна.

За його словами, Китай не хоче, аби діючий президент США Дональд Трамп пішов на другий термін, тому що вважає його "непередбачуваним". Еваніна пояснив свої твердження неодноразовою критикою з боку Пекіна стосовно заяв очільника Штатів, його рішень щодо Гонконгу, 5G та "юридичної битви" за Південнокитайське море.

Водночас Росія, стверджує Еваніна, намагається "очорнити" головного суперника Трампа у перегонах Джо Байдена, і робить це через його прихильність до України та суперників президента РФ Володимира Путіна.

У діючого голови США, тим часом, відповіли, що Китай та Іран проти перемоги Трампа, тому що він "притягує їх до відповідальності". 

Наприкінці минулого місяця США офіційно звинуватили три країни у намаганнях втрутитися у вибори американського президента, заплановані на початок листопада 2020 року. 

Дональд Трамп передумав переносити президентські вибори через карантин

Дональд Трамп передумав переносити президентські вибори через карантин

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація