Київ офіційно відреагував на рішення Москви застосувати армію за межами РФ

Київ офіційно відреагував на рішення Москви застосувати армію за межами РФ

Українські дипломати відреагували на рішення Москви

Дипломати стурбовані та вимагають гарантій, що війська Путіна не атакуватимуть Україну.

Українське МЗС вважає рішення Росії використовувати армію за межами своєї держави загрозою національній безпеці України. Така постанова російських законодавців підриває мирний процес на Донбасі напередодні зустрічі "нормандської четвірки" 2 жовтня, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дипломати нагадали, що аналогічне рішення Москва ухвалювала торік у березні, коли Кремль вторгся у Крим.

"У Міністерстві закордонних справ України з глибокою стурбованістю сприйняли повідомлення про схвалення у закритому режимі Радою Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації постанови про використання Збройних Сил РФ за межами держави. Аналогічне рішення Російської Федерації від 1 березня 2014 року призвело до окупації та анексії Автономної Республіки Крим та м.Севастополь та спричинило безпрецедентну безпекову кризу в Європі", - ідеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства.

"Черговий карт-бланш на застосування збройних сил держави-агресора на тлі триваючої агресії проти України розглядаємо як загрозу для національної безпеки та крок, що підриває мирне врегулювання відповідно до Комплексу заходів з імплементації Мінських домовленостей напередодні саміту у "нормандському" форматі в Парижі 2 жовтня", - сказано в документі.

Українські дипломати очікують від РФ "публічного запевнення про відсутність будь-яких намірів щодо використання можливостей, наданих постановою Ради Федерації, проти України, послідовного виконання зобов'язань за Мінськими домовленостями та негайного виведення власних збройних сил з території України".

Нагадаємо, 30 вересня російські військово-повітряні сили завдали перший удар у Сирії

ЗМІ з посиланням на місцевого жителя повідомляли, що два літаки, які пролетіли над сирійським містом Хомс, випустили вісім ракет по житлових кварталах міста. За інформацією медіа, Хомс не контролюється терористами з Ісламської держави. Тут живуть мирні жителі і FSA (Free Syrian Army, озброєна сирійська опозиція), що воює з урядовими військами.

Також аналітики та сирійські активісти стверджують, що РФ завдала авіаудари по позиціях, контрольованих силами повстанців, які виступають проти режиму глави Сирії Башара Асада.

Як повідомлялося, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія буде єдиною країною, яка здійснює операцію в Сирії на легітимній основі — на прохання влади цієї країни. Раніше Рада Федерації дозволила Путіну використовувати війська РФ в Сирії.

Рішення Росії використовувати збройні сили за межами держави підриває Мінські домовленості

Рішення Росії використовувати збройні сили за межами держави підриває Мінські домовленості

Повʼязані теми:

Наступна публікація