Кличко розповів про зустрічі із Зеленським та "вказівки" від голови Офісу президента

Кличко розповів про зустрічі із Зеленським та "вказівки" від голови Офісу президента

Віталій Кличко / Фото: УНІАН

Богдан нібито назвав меру столиці прізвища людей, з якими він має "коригувати свої дії".

Голова КМДА та мер Києва Віталій Кличко під час своєї пресконференції 26 липня розповів про зустрічі і телефонні розмови з президентом України Володимиром Зеленським та головою Офісу президента Андрієм Богданом.

Він наголосив, що мав кілька зустрічей із Богданом і дві – із Зеленським, під час яких вони говорили про ключові виклики для столиці і для країни загалом.

"Це, в першу чергу, - про динаміку реалізації реформ, боротьбі з корупцією, і в цьому напрямку акцент також був зроблений і на місті Києві", - наголосив Кличко.

Окрім цього, він додав, що 2-3 тижні тому він мав телефонну розмову із Богданом під час якої той давав йому "вказівки", із ким узгоджувати свої дії.

"У мене відбулася зустріч із керівником Офісу президента, мені потім поступив дзвінок – і пан Богдан заявив, що я повинен коригувати свої дії щодо процесів у місті з двома персоналіями – я можу вибирати, з тим чи іншим. Було озвучено прізвища Вавриш і Ткаченко", - додав він.

Також мер додав, що у відповідь запитав у Богдана про те,  які офіційні посади мають ці люди, щоб брати участь у консультаціях.

"Після цього я також отримав дзвінок від пана Вавриша, ми зустрілися. Ми обговорювали можливість переїзду Офісу президенту з Банкової в "Український дім" на Європейській площі", – додав очільник столиці.

Як повідомлялося раніше, голова ОП  Андрій Богдан звернувся до уряду з проханням подати необхідні документи для звільнення Віталія Кличка з посади керівника Київської міської державної адміністрації. Його заступник Руслан Рябошапка висловив сподівання, що це питання буде вирішене на найближчому засіданні Кабінету міністрів. При цьому Рябошапка закликав не політизувати це звільнення.

"Є норма закону, згідно з якою голова місцевої державної адміністрації призначається на термін повноважень президента України. Яка може бути політика у тому, що змінився президент і термін повноважень голови місцевої адміністрації закінчився?" – пояснив заступник голови ОП.  

Сам Кличко у  відповідь заявляв, що розподіл повноважень міського голови Києва та керівника столичної державної адміністрації нібито суперечить європейській практиці місцевого самоврядування.  

Стаття з добірки новин:
Відставка Богдана
Наступна публікація