Клімкін і Лавров для фото перед зустріччю "нормандської четвірки" стали якнайдалі один від одного

Клімкін і Лавров для фото перед зустріччю "нормандської четвірки" стали якнайдалі один від одного

Фото: Міністерство закордонних справ України

У Берліні почалися переговори.

У Берліні увечері 11 червня розпочалися переговори міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" - України, Німеччини, Франції та Росії.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Перед зустріччю, яка триває за зачиненими дверима, учасники переговорів зробили спільне фото. Український міністр Павло Клімкін і голова МЗС Росії Сергій Лавров стали якнайдалі один від одного. Між ними розташувалися французький міністр Жан-Ів Ле Дріан та голова МЗС Німеччини Гайко Маас.

МЗС України зазначає, що "нормандська четвірка" обговорить стан виконання Мінських домовленостей, зокрема негайне досягнення припинення вогню та деескалацію. Важливою темою у цьому зв'язку стане обговорення розміщення на Донбасі  миротворців ООН.

Клімкін також порушить питання негайного звільнення політичних в'язнів та заручників, які незаконно утримуються в Росії та на окупованих нею територіях.

Нагадаємо, 1 червня Гайко Маас на спільній прес-конференції з українським колегою Павлом Клімкіним у Маріуполі анонсував проведення 11 червня зустрічі міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, Росії та України. Переговори у "нормандському форматі" 11 червня мають стати першими після 16-місячної перерви. Остання зустріч у "нормандському" форматі на рівні міністрів відбулася у лютому 2017 року. У травні глави держав та урядів з "нормандської четвірки" зустрілися у німецькому Аахені втрьох. Тоді під час зустрічі президентів України та Франції Петра Порошенка та Еммануеля Макрона, а також канцлерки Німеччини Анґели Меркель не було представника Росії.

Вперше за останні 16 місяців у Берліні відбудеться зустріч у "нормандському форматі"

Вперше за останні 16 місяців у Берліні відбудеться зустріч у "нормандському форматі"

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація