Клімкін розповів про українську версію "дорожньої карти" для Донбасу

Клімкін розповів про українську версію "дорожньої карти" для Донбасу

Фото: Reuters

Документ буде презентовано на зустрічі в Мінську.

Швеція докладатиме всіх зусиль, аби угоду про асоціацію України з ЄС підписали якнайшвидше. Про це заявила міністр закордонних справ скандинавської країни Марго Вальстрьом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вона наголосила, що Україна чимало зробила на законодавчому рівні, однак має продовжувати реформи в узятому темпі. На зустрічі Вальстрьом із українським колегою йшлося також про війну на Донбасі.

Павло Клімкін заявив, що на вівторок у Мінську запланована презентація української "дорожньої карти" щодо Донбасу. Основними її ідеями є поява нагляду ЄС на українсько-російському кордон, виведення окупаційних військ із ОРДЛО, після чого проведення там виборів органів влади. За словами головного вітчизняного дипломата, Німеччина та Франція такий план підтримують, а от із Росією спільного бачення вирішення ситуації немає. "Я збираюся зробити основні акценти на питанні безпеки і питанні гуманітарного характеру, зокрема звільненні наших політичних заручників, забезпеченні доступу до них міжнародних організацій, Червоного Хреста", - додав Клімкін.

Раніше Клімкін назвав дві альтернативи мінським угодам. На його думку, це дестабілізація РФ України або "заморожування" конфлікту на Донбасі.

Швеція докладатиме усіх зусиль, аби угоду про асоціацію України з ЄС підписали якнайшвидше

Швеція докладатиме усіх зусиль, аби угоду про асоціацію України з ЄС підписали якнайшвидше

Повʼязані теми:

Наступна публікація