Клімкін закликав американських сенаторів підтримати надання Україні оборонної зброї

Клімкін закликав американських сенаторів підтримати надання Україні оборонної зброї

Фото: ТСН.ua

Голова МЗС переконаний, що переговори з Росією можна вести лише з позиції сили.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав Сенат США посприяти постачанню оборонного озброєння українським військовим.

Про це він заявив під час виступу у Комітеті з питань асигнувань Сенату США.

"Постачання Сполученими Штатами оборонного озброєння та подальша військова і технічна підтримка стане потужним сигналом для Кремля та значно покращить здатність України захищати її територію проти російської армії", - сказав Клімкін.

Голова МЗС зазначив, що військова підтримка з боку США вже показала свою ефективність: навчений американськими інструкторами батальйон 72-ї бригади був одним із найефективніших у відбитті нещодавньої атаки російських військ на Авдіївку.

Також Клімкін попросив сенаторів підтримати виділення коштів для сприяння безпеки України, передбачених оборонним бюджетом США на 2017-й рік, а також підтримати виділення коштів на допомогу Україні на 2018-й рік.

Український міністр також заявив, що Україні потрібна підтримка в відновлення переговорів між підписантами Будапештського меморандуму. На його думку, Сполучені Штати повинні відігравати ключову роль в переговорах про Крим і Донбас.

"І, нарешті, - поки Росія не піде з української землі, не повинно бути ослаблення санкцій, якщо щось, то вони повинні бути збільшені!", - зазначив Клімкін.

Голова українського МЗС переконаний, що переговори з Росією потрібно вести лише з позиції сили і міжнародної солідарності. "І ніяких нових угод не повинно бути досягнуто з Росією доти, доки вона не виконає усіх своїх попередніх зобов'язань", - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, Павло Клімкін перебуває у США із робочим візитом, під час якого він збирається обговорити реформи та територіальну цілісність України. Повідомлялося, що Клімкін під час запланованої зустрічі з сенаторами планує розповісти про можливі варіанти співпраці США та України, а також про підтримку України з боку США, в тому числі і у безпековій сфері. У МЗС кажуть, що ця зустріч має дати новий імпульс українсько-американським стосункам.

Рекс Тіллерсон заявив, що США буде максимально залучені до врегулювання ситуації на Донбасі

Рекс Тіллерсон заявив, що США буде максимально залучені до врегулювання ситуації на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація