Клімкін закликав ПА ОБСЄ використати всі засоби впливу на Росію

Клімкін закликав ПА ОБСЄ використати всі засоби впливу на Росію

Фото: УНІАН

Відновлення миру на українській землі залежить від готовності російської сторони припинити агресію проти України.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з делегацією Парламентської Асамблеї (ПА - ред) ОБСЄ на чолі з президентом Асамблеї Георгієм Церетелі.

Про це інформує прес-служба МЗС України.

"Клімкін відзначив важливість парламентської дипломатії в рамках ОБСЄ та висловив вдячність президенту Георгію Церетелі за рішучу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в умовах триваючої збройної агресії РФ на Донбасі та незаконної окупації АР Крим та Севастополя", - йдеться у повідомленні.

У Брюсселі розпочався сніданок Клімкіна з його колегами з ЄС

У Брюсселі розпочався сніданок Клімкіна з його колегами з ЄС

Глава МЗС підкреслив, що відновлення миру на українській землі залежить від готовності російської сторони припинити агресію проти України. Клімкін закликав ПА ОБСЄ використати наявні засоби та інструменти, щоб змусити Кремль дотримуватися принципів Гельсінського Заключного акту і відмовитися від агресивної і загарбницької політики стосовно України.

"Георгій Церетелі підтвердив підтримку з боку ПА ОБСЄ територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах та запевнив в подальшому сприянні та підтримці ініціатив української сторони в рамках Асамблеї", - зауважили у прес-служба МЗС.

Свідченням консолідованої позиції парламентаріїв ПА ОБСЄ, за словами Церетелі, є ухвалення Асамблеєю впродовж останніх семи років відповідних резолюцій на підтримку України.

Президент ПА ОБСЄ підкреслив, що під час учорашнього відвідання Донецької області оцінив складну безпекову та гуманітарну ситуацію на Донбасі, а також відзначив важливу роль Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні.

Нагадаємо, війна на Донбасі триває вже п'ятий рік. Спочатку її чотири роки називали антитерористичною операцією, а від 30 квітня цього року замість АТО розпочалася операція Об'єднаних сил. Бойовики постійно не дотримуються режиму припинення вогню, як були домовлено під час засідань Тристоронньої контактної групи в Мінську. Тим часом ‪Росія знову заблокувала розширення місії ОБСЄ на кордоні з Україною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація