Клюєв, Сівкович і Ляшко недоступні для коментарів про обшуки

Клюєв, Сівкович і Ляшко недоступні для коментарів про обшуки

Клюєв, Сівкович і Ляшко недоступні для коментарів про обшуки

Журналісти не змогли поспілкуватися з жодним із політиків.

Слідчі ГПУ обшукали розкішні маєтки братів Клюєвих, а також Сівковича в елітній Конча-Заспі під Києвом. Завітали правоохоронці й до лідера парламентських радикалів Олега Ляшка, однак пояснили це помилкою в адресі та вибачилися, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Це лише технічна ситуація, це не помилка слідчих", - туманно пояснили конфуз у Генпрокуратурі.

Як з'ясувалося, маєток Ляшка – сусідній із угіддями Клюєвих. Радикал каже, що винаймає його у друга. Туди, як повідомляли ЗМІ, в'їхав ще під час революції, тікаючи від переслідування тодішньої влади. Від кого і далі там переховується та чому не повернеться додому – запитання поки що без відповіді. Пан Ляшко на дзвінки не відповідає.

Що в маєтку Клюєвих ніхто не живе, вказують не лишень сусіди, а й павутина на хвіртках і зарослий газон. Де зараз секретар РНБО та керівник адміністрації президента часів Януковича Андрій Клюєв – ТСН намагалася довідатися у його рідного брата Сергія.

"Він у Києві. Телефонуйте", - порадив він, але номеру не дав. Віднайти вдалося лишень один контакт – російський. На тому кінці заперечили, що цей номер належить Клюєву.

Слідчі ГПУ навідалися до будинків Клюєва та Сівковича

Слідчі ГПУ навідалися до будинків Клюєва та Сівковича

Зв'язатися з екс-заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем також не вдалося. До його маєтку під Києвом доїхати вкрай складно. Спочатку на шляху шлагбаум під охороною садового товариства "Зоря". А потім і сам паркан угіддя.

Якщо зазирнути за нього – видно великий палац і доглянуті газони. Тут навіть на домофон відповідають: але лаконічно і один раз. "Хвилиночку", - сказав хтось і зник.

У Генеральній прокуратурі України результати слідчих дій обіцяють оприлюднити згодом.

Як повідомлялося, народний депутат Андрій Лозовий повідомив про обшук у квартирі лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка. Потім він же заявив, що обшук у помешканні Ляшка не відбувся, а силовики просто помилилися адресою. Генпрокуратура також підтвердила, що не проводить слідчі дії щодо народного депутата Ляшка.

Натомість у Луценка заявили про обшуки в помешканнях колишніх високопосадовців часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і Володимира Сівковича. Туди прибули оперативні групи у складі працівників Генпрокуратури, Національної поліції України для проведення слідчих дій. Всього обшуки проводилися на вісьмох об'єктах. Житло Клюєвих виглядало закинутим.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Повʼязані теми:

Наступна публікація