Кольченка після повернення з лікарні відразу кинули в штрафний ізолятор

Кольченка після повернення з лікарні відразу кинули в штрафний ізолятор

Олександр Кольченко

Його провідали правозахисники.

Український політв'язень Олександр Кольченко, якого незаконно засудили в Росії, після повернення з тюремної лікарні практично відразу був поміщений в штрафний ізолятор через порушення форми одягу.

Про це повідомляє член Громадської спостережної комісії Челябінської області Тетяна Щур у Facebook.

"Виявилося, що після повернення з тюремної лікарні, де він проходив обстеження, Саша практично відразу був поміщений в штрафний ізолятор через порушення форми одягу: виправши бушлат, він вийшов в локальну зону в майці і шортах... На Уралі незвичайна спека і підловити засудженого за порушення форми, якщо дуже хочеться, - простіше простого", - написала вона.

За словами Щур, Кольченко "почувається добре, бадьорості духу не втрачає".

Правозахисники передали начальнику колонії дві заяви: одну на ім'я генерального консула України в Єкатеринбурзі про бажання Кольченка з ним зустрітися, інше - на ім'я начальника колонії про дозвіл на короткострокове побачення з консулом.

Також Щур опублікувала звернення Кольченка до всіх друзям і тих, хто за нього вболіває, українською мовою.

"Привiт! Дуже дякую за пiдтримку. Хоча не все так, як хотiлося, але, як говорять росiйською: "Скрипим, да едем". Незважаючи на обставини, на те, що заморожують кореспонденцiю, оскільки я не припиняю боротьби за кожного листа - для початку. Хотiв би попросити вибаченя у всiх тих, хто менi напиcав i кому я досi не вiдповiв - перебуваю в інформаційному вакуумi. Всiм дякую! Боротьба триває", - сказав Кольченко.

Раніше повідомлялося, що український політв'язень Олександр Кольченко був направлений у федеральний лікувально-профілактичний заклад через дефіцит ваги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація