Колишній генсек НАТО розповів, що треба зробити Україні для членства в Альянсі

Колишній генсек НАТО розповів, що треба зробити Україні для членства в Альянсі

Фото: Getty Images

На думку політика,  Євросоюз та НАТО не зацікавлені у нестабільності.

Для членства у НАТО Україні треба провести військову реформу. Про це екс-генсек Альянсу Андерс Фог Расмуссен сказав в інтерв'ю виданню "Новое время".

Колишній генеральний секретар вважає, що перспективи для членства України у НАТО чи ЄС з'являться, якщо вона буде рухатися у цьому шляху, але наразі ці питання не стоять.

"Давайте дивитися правді в очі. Ані НАТО, ані ЄС не хочуть отримати нестабільність та територіальні диспути у своїх межах. Тим не менш, Росія не може заблокувати можливе членство України в НАТО та ЄС через окупацію Криму та дестабілізацію Донбасу", - наголосив він, додавши, що двері Альянсу відкриті.

Расмуссен наголосив, що Україна потребує проведення військової реформи заради того, аби стати членом НАТО. 

"В першу чергу ви зобов'язані провести військову реформу. Однією з них має бути передача управління збройними силами в цивільні руки. Необхідно виконувати стандарти НАТО в сфері озброєння, техніки, методів роботи", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше у НАТО пообіцяли допомогти Україні у боротьбі із російською агресією. Посли держав-членів Альянсу заявляли про необхідність подовжити санкції проти Росії - допоки Москва не виконає Мінських домовленостей.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація