Коломойський про зустріч з Ложкіним та Боголюбовим: Порошенко ніколи більше не буде президентом

Коломойський про зустріч з Ложкіним та Боголюбовим: Порошенко ніколи більше не буде президентом

Коломойський про зустріч з Ложкіним та Боголюбовим: Порошенко ніколи більше не буде президентом

Фото: Радіо Свобода

Таємна зустріч відбулася більше двох тижнів тому в Женеві.

26 березня ввечері у швейцарській Женеві в ресторані готелю Four Seasons відбулася двогодинна зустріч колишніх власників "ПриватБанку" Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та екс-глави Адміністрації президента України Бориса Ложкіна.

Про це йдеться в сюжеті програми "Схеми".

Про що саме говорили один із соратників Порошенка та бізнесмени, невідомо. Могло йтися про медіапідтримку – в обмін на збереження активів чи сприяння у вирішенні справ в українських судах, припускають журналісти.

Ложкін про ту зустріч розповідати не захотів. Згодом його прес-секретар надіслала письмову відповідь:

"Борис Ложкін не веде та не може вести жодних переговорів від імені президента Петра Порошенка, оскільки вже майже два роки не займає посад в Адміністрації президента, а також не є його радником чи представником. Після завершення роботи в Адміністрації президента Борис Ложкін повернувся до приватного бізнесу - це послідовна позиція пана Ложкіна, яку він озвучив у момент вступу на посаду глави АПУ, та якої зрештою дотримався. Борис Ложкін не займається та не планує займатися політикою. Наразі усі зустрічі, які він проводить, є приватними, та стосуються виключно самого пана Ложкіна, його бізнесу або особистого життя".

Коломойський пояснив, що Ложкін приїжджав до Боголюбова.

"Вони давні друзі. Крім того, були партнерами. У них є що обговорювати та про що розмовляти. Я приєднався до них, коли вони пішли вечеряти. Звичайно, говорили про українські реалії, про політику говорили, про перспективи, про те, що Петро Олексійович ніколи не буде президентом більше. Розповідав, як тікають всі від Петра Олексійовича Порошенка, як уже думають, як від нього якнайшвидше заховатися, якби не залишитися на цьому кораблі і не врізатися у цей айсберг", – розповів Коломойський.

Він додав, що це була зустріч "українців, що мешкають у Женеві, з людиною, яка приїхала з "Великої землі" (маючи на увазі Ложкіна).

"Так, (з людиною) з оточення президента Порошенка, але яке вже не є найближчим оточенням президента Порошенка. І, по-моєму, намагається дистанціюватися від цього оточення", – сказав Коломойський. - Намагаються (вести перемовини зі мною), але ми залишимо це за дужками сьогоднішнього інтерв'ю".

Відповіді від Порошенка, чи уповноважував він Ложкіна на переговори від свого імені, немає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація