Коломойський розповів, як просувається судова тяганина з "ПриватБанком" у Лондоні

Коломойський розповів, як просувається судова тяганина з "ПриватБанком" у Лондоні

Фото: УНІАН

Нове рішення суду може з'явитися в листопаді.

Український бізнесмен Ігор Коломойський розповів, що суд "ПриватБанку" проти своїх колишніх власників – нього та Геннадія Боголюбова – ще фактично не розпочався.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістці Соні Кошкіній. 

"Ще навіть не було попередньої підготовки. Сьогодні відбуваються "прикордонні битви", - сказав він.

Коломойський зазначив, що був поданий позов, після чого були заморожені і розкриті активи. Він уточнив, що це були за активи і розділив їх на три групи: активи пов'язані з РФ, з Україною і рештою світу.

Бізнесмен наголосив, що замороження трапилося без їхньої присутності – позивачі прийшли і надали аргументи, які здалися судді переконливими.

Також Коломойський пояснив, чи не мав суд розморозити активи у разі, якби його переконала версія про політичні мотиви позову. "У липні були слухання, і у нас була можливість надати свої аргументи – рішення поки не винесено". За його словами, може в листопаді з’явиться рішення Лондона.

Серед іншого він відзначив, що рішення Лондона було великим ударом по Петру Порошенку, який раніше "дуже хотів подивитися на структуру володіння медіагрупою "1+1"". "Структура українських активів на сьогоднішній день легальна і для Порошенка недоступна", - додав бізнесмен.

Раніше Коломойський вже зазначав, що замороження його коштів "це тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді".

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що перед націоналізацією з "ПриватБанку" на фірми-бульбашки начебто було виведено 110 млрд гривень.

Ігор Коломойський у відповідь на це заявляв, що ці гроші з банку не йшли. "У рамках реструктуризації кредитного портфеля їх видали компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників. Тобто, гроші залишилися в банку", - казав він у коментарі ТСН.uа.

Коломойський зазначив, що ці операції проводилися під повним контролем і "чутливим керівництвом" заступниці голови НБУ Катерини Рожкової.

Високий суд Англії арештував активи Коломойського та Боголюбова по всьому світу

Високий суд Англії арештував активи Коломойського та Боголюбова по всьому світу

Повʼязані теми:

Наступна публікація