Коломойський виграв суд у Гонтаревої про захист честі та гідності

Коломойський виграв суд у Гонтаревої про захист честі та гідності

Фото: Associated Press

Тепер у ЗМІ Валерія Гонтарева має впродовж 5 днів спростувати свої слова.

Шевченківський районний суд Києва задовольнив у повному обсязі позов бізнесмена Ігоря Коломойського проти колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої у справі щодо захисту честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Відповідне рішення, яке є у розпорядженні ТСН.ua, ухвалено суддею Іриною Макаренко.

Позов стосувався висловлювання Гонтаревої в інтерв'ю виданню LB.ua, в якому вона заявила, що підозрює Коломойського у підпалі її будинку в Гореничах Київської області. 

На думку бізнесмена, інформація в інтерв'ю порушує його особисті немайнові права, а також принижує честь і гідність, порочить ділову репутацію. 

На судові засідання ексглава НБУ не з'являлась, а про причини неявки не повідомила.

"Суд дійшов висновку, що поширена інформація є негативною, оскільки її зміст вказує на те, що розповсюдження такої інформації може створити негативні наслідки для позивача, поставити під сумнів дотримання ним законодавства України та його моральних якостей... Оспорювана інформація не відповідає дійсності, оскільки не підтверджується наданими суду доказами, є негативною, створює негативне уявлення про позивача та безпосередньо порушує його особисті немайнові права і завдає шкоди його честі, гідності та діловій репутації", - йдеться в ухвалі.

Таким чином, Ігор Коломойський має право на відповідь, а також на спростування інформації. "Позивач обрав спростування інформації як один із засобів захисту свого порушеного права", - вважає суддя Макаренко.

Спростування має бути через засоби масової інформації протягом 5 робочих днів з дня набрання законної сили. Рішення набуде законної сили після закінчення строку подання апеляції усіма учасниками справи. 

Нагадаємо, вночі проти 17 вересня було підпалено будинок Гонтаревої під Києвом. Як повідомила ексглава НБУ, у її помешкання кинули пляшки із запальною сумішшю. Будинок згорів вщент.

Напередодні, наприкінці серпня, Валерію Гонтареву на пішохідному переході в Лондоні збив автомобіль. Ексчиновниця отримала переломи кісток стопи.

17 вересня в інтерв'ю виданню на питання журналістки "Я правильно розумію, що Ігор Валерійович - головний, кого ви підозрюєте в події з вами?", Гонтарева відповіла: "Так". Наступного дня бізнесмен Коломойський заявив, що звернеться з позовом до суду. 

У Гореничах спалили будинок колишньої очільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої

У Гореничах спалили будинок колишньої очільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої

Повʼязані теми:

Наступна публікація