Команда, попередники, Донбас та "смішно – моя колишня професія" Ключові тези Зеленського в ефірі "Права на владу"

Команда, попередники, Донбас та "смішно – моя колишня професія" Ключові тези Зеленського в ефірі "Права на владу"

Фото: Кадр із "Право на владу"

Шоумен дав відповіді на своє ставлення до квот на радіо та ТБ, декомунізації, а також пояснив свою тривалу відсутність в публічному просторі.

У четвер, 18 квітня, кандидат в президенти Володимир Зеленський разом із представниками своєї команди, яку він презентував в ефірі ток-шоу "Право на владу", відповів на запитання стосовно свого ставлення до майбутньої внутрішньої та зовнішньої політики України. 

ТСН.ua зібрав головні тези, озвучені кандидатом під час ефіру.

Команда Зеленського

На початку програми Зеленський представив свою команду

Руслан Стефанчук - ідеолог команди, відповідає за реформування держінституцій та законопроектну роботу; Іван Баканов - голова партії “Слуга народу”; Дмитро Разумков - питання внутрішньої політики; Олександр Данилюк - міжнародні відносини, фінансова та банківська політика; Руслан Рябошапка - правоохоронна та антикорупційна політика; Галина Янченко - антикорупційна політика та діджитал-рішення для держави; Денис Монастрирський - правоохоронні органи; Сергій Іонушас - органи правосуддя; Іван Апаршин - експерт з безпеки та оборони; Ірина Венедиктова - реформи у судовій системі; Данило Гетманцев - економіка, фінанси та оподаткування; Вікторія Страхова - банківська діяльність; Михайло Федоров - керівні напрямки діджитал Зе-команди, ціль діяльності "Держава у смартфоні"; Олександр Мережко - міжнародні відносини та народовладдя; Олег Бондаренко - екологічний напрямок; Марина Бардіна - політика рівних прав та можливостей жінок та чоловіків; Сергій Кальченко - експерт з виборчого законодавства та європейських стандартів з прав людини; Андрій Герус - енергетика, ЖКХ та антимонопольне регулювання; Сергій Бабак - освіта та наука; Євген Комаровський - експерт з медицини.

Докладніше про кожного з команди - у нашому матеріалі

Відмінність від попередників

"Я хочу бути президентом гідної країни, я хочу бути людиною, яку не наздоженуть після 5 років, дай боже, нормального правління, нормальної команди, поваги ... Я не хочу, щоб мене на вулиці наздогнав хтось і сказав: "Ти такий же, як порох". Вибачте, це не прізвище, просто наболіло дуже", - заявив Зеленський.

Він порівняв систему влади в Україні із колодою карт "де королі змінюються шістками" і заявив про бажання це змінити. "9 млн українців виїхали. Це якася ганьба, якийсь жах, що ми втратили найцінніше, що у нас є -  людей", - додав Зеленський.

Також він наголосив, що хоче стати президентом лише на один термін – 5 років: "Не впораюся - піду... Тому ми хочемо ухвалити закон про імпічмент. Не можна в нашій країні давати можливість під час першого терміну думати, що ти будеш робити далі. Працюй зараз", - наголосив кандидат.

Про "кота в мішку"

"Краще кіт в мішку, ніж вовк в овечій шкурі", - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання про те, що українці не знають ким він є насправді, оскільки довго не з'являвся в публічному просторі. Він додав, що ні від кого не ховався. "Це наша стратегія, я не ходжу на ток-шоу, я поважаю експертів і журналістів, але я не можу ходити туди, де сидять люди зі старої влади і просто сваряться", - наголосив кандидат.

Я ні від кого не ховався. Це була наша стратегія - Зеленський.

Я ні від кого не ховався. Це була наша стратегія. Я хотів показати, що без похвальства і популізму наша команда зможе зробити багато. У мене немає досвіду, я багато чого не знаю. Але я така ж людина, як і всі. І хочу залишитися таким в політиці. Про це в прямому ефірі «Право на владу» заявив кандидат на пост Президента України Володимир Зеленський.

Опубліковано ПРАВО НА ВЛАДУ Четвер, 18 квітня 2019 р.

Зеленський додав, що відмінна риса його команди - відеоролики. "Найголовніша стратегія - це вишенька на торті - це наше відео. Такі звернення будуть, коли... якщо ми переможемо, ми так само будемо спілкуватися з нашим суспільством. Оскільки коли з'являється одне відео... Я не можу як чинний президент ходити по всіх каналах і говорити одне і те ж, я просто не вмію говорити одне й те саме, я не розумію... Ми давали відео рідко і знали, що нас буде чути глядач. Тому це була така стратегія", - пояснив він.

Про "ПриватБанк" і Коломойського

Зеленський вважає, що рішення суду про денаціоналізацію "ПриватБанку" може свідчити про зв’язки чинної влади з колишніми власниками фінустанови. “З точки зору ПриватБанку треба розбиратись - це рішення глобальне і проблемне для наступного президента. Але для сьогоднішнього президента відповідь проста, і її отримало суспільство, хто є “маріонеткою Коломойського””, - заявив Зеленський.

Також кандидат запевнив, що сам зобов’язань перед бізнесменом не має: “З паном Коломойським я говорю лише з приводу співробітництва з каналом 1+1, а з приводу "ПриватБанку" я буду суто на захисті держави Україна”.

Крім того, Зеленський пообіцяв, що у разі обрання президентом, він, як гарант безпеки, зробить все можливе для врегулювання цього питання. “Гарантую, що зроблю все, аби ПриватБанк був стабільним та не вплинув на економічні та банківські питання”, - запевнив кандидат.

На питання, чи збирається він повертати Коломойському 2 мільярди, які бізнесмен воліє отримати за націоналізацію приватної власності, Зеленський заявив, що “не має двох мільярдів, щоб їх віддавати”.

Журналістка Соня Кошкіна поцікавилася: "Тобто, Ігор Валерійович може забути про "ПриватБанк?". На що Зеленський відповів: "Мені, чесно кажучи, все одно, що зараз думає, згадує чи забуває Ігор Валерійович".

"Це смішно", – сказала Кошкіна.

"Смішно – це моя колишня професія. Я в ній професіонал", – відповів кандидат.

Про дебати

Зеленський заявив, що запропонував дебати, тому що втомився від образ. "Як тільки мене не називали, я точно не вважаю себе боягузом, особливо, коли нам доведеться вирішувати складні питання з недружнім північним сусідом", - сказав він.

"Ми запропонували максимально відкриту можливість для дебатів: стадіон. Спочатку ми хотіли всі квитки роздати безкоштовно, потім до нас звернулися благодійні фонди. Ми відповіли так: давайте третину квитків ми віддамо представникам чинного президента, третину - нам, третину - продамо, гроші - в благодійний фонд. Фан-зона - загальна. Давайте не ділити людей. Ми створили сайт, реєструйтеся .приходьте", - додав Зеленський.

Зеленський зазначив, що його команді щодня змінювали умови, щоб він відмовився від дебатів. "Щоб в останні дні будувати свою політичну програму на тому, що я боягуз. Я точно не боягуз, хто завгодно, але точно не боягуз. Я не боюся за те, що там може статися, я боюся за людей", - підкреслив він.

"Ми підписали договір з НСК, якщо третя сторона захоче підключитися, вона може підключитися на умовах виписаному в нашому договорі. Що робить третя сторона - команда президента. Вони підписують цей контракт, а потім кажуть: "Слухайте, у вас же не написано, що одна сцена. Ми ставимо другу сцену". Ставлять сцену навпроти виходу безпеки. "Це не можна за законом", - кажуть їм НСК "Олімпійський", правоохоронці. Йому кажуть не можна, а йому - можна. Як в принципі все за ці п'ять років. Далі вони ділять людей, просто фан-зону. Тому що президент боїться, що у нього будуть люди, які не будуть його підтримувати, полум'яно аплодувати, і не дай Бог ще хтось свисне. Вони кажуть, що бояться провокацій", - додав він.

Зеленський також додав, що команда президента зробила занадто вузький прохід з боку Зеленського, щоб людей повільно просочувалися на стадіон і мучилися. "Тоді ми знайшли такий вихід: давайте поставимо зірок співати, без агітацій, просто співають, поки люди йдуть. "Які ваші зірки, які наші?" - таке запитання. Хіба це можна витримати?", - резюмував він.

Зеленський підкреслив, що сам він від дебатів першим не відмовиться.

Про заборону експорту нафти з РФ

Зеленський наголосив на тому, що не встиг вивчити цю проблему, однак вважає, що потрібні альтернативні шляхи експорту нафти та  газу. "Однозначно, треба класти на карту всі можливі варіанти. У цьому завданні, я думаю, потрібно шукати альтернативні поставки, можливо, шукати їх в західних країнах", - сказав Зеленський.

Про Донбас

Зеленський не готовий віддати наказ про військове звільнення окупованих Росією районів Луганської та Донецької області. На відповідне запитання ведучої Зеленський відповів: "ні". 

Про Порошенка

"Коли пан президент сказав, що "я всім корупціонерам буду рубати руки", я не впевнений, що мені буде, що йому потиснути", - сказав Зеленський. 

Про відставку

“Я виходжу з бізнесу - я виходжу з “Кварталу 95”, і я не виходитиму звідти п’ять років, як дехто виходить з фабрики, і перестаю бути партнером (Коломойського) у всіх питаннях”, - заявив Зеленський.

Також кандидат наголосив, якщо його викриють на тіньових схемах збагачення, він готовий скласти повноваження. “Якщо порушу закон, то піду (у відставку) сам”, - наголосив кандидат. 

Якщо я не впораюсь - піду - Зеленський.

Якщо я не впораюсь - я піду. Саме тому перший закон, який я запропоную на посаді - закон про імпічмент президента. Про це в прямому ефірі «Право на владу» заявив кандидат на пост Президента України Володимир Зеленський.

Опубликовано ПРАВО НА ВЛАДУ Четверг, 18 апреля 2019 г.

Про зброю, "легалайз" та декомунізацію

Зеленський не підтримує дозвіл на зброю, при цьому позитивно відноситься до легалізації медичної марихуани і декомунізації.

Про квоти на радіо та телебаченні

Зеленський не планує скасовувати мовні квоти на радіо та ТБ, але хоче їх " трішечки змінити".

Нагадаємо, у четвер, 18 квітня, Зеленський представив всю свою команду, з якою працюватиме надалі. Всі однодумці прийшли разом із кандидатом до студії “Право на владу”. З переліком людей, які увійшли до команди Зеленського можна ознайомитись за посиланням.

Віддати свій голос за Зеленського готові понад 72% українців - дослідження

Віддати свій голос за Зеленського готові понад 72% українців - дослідження
Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація