Команда Януковича проти Ради ЄС. Клюєв намагається добитися скасування санкцій

Команда Януковича проти Ради ЄС. Клюєв намагається добитися скасування санкцій

Фото: УНІАН

Рішення має винести суд ЄС.

Суд Європейського Союзу сьогодні, 28 лютого, розгляне скаргу колишнього віце-прем’єра України Андрія Клюєва із вимогою скасувати санкції проти нього. Усі рахунки та активи Клюєва в Європі заморожені — під санкції він попав через підозри в розкраданні українського бюджету.

Засідання почнеться за півтори години, тоді можна буде почути аргументи кожної зі сторін. Про це повідомляє кореспондент "Радіо Свобода" Григорій Жигалов, ідеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Але з тексту скарги вже можна зробити деякі висновки — захист Андрія Клюєва вважає, що Рада ЄС несправедливо застосувала санкції.

Захист екс-чиновника намагатиметься довести, що в Ради ЄС ще 2014 року не було законних підстав запроваджувати санкції та заморожувати рахунки Андрія Клюєва, а 2016-го їх продовжувати. І що ЄС порушив права Клюєва та завдав шкоди репутації.

Минулого тижня у подібній справі брат Андрія Клюєва — Сергій — зміг частково виграти в ЄС і домігся скасування деяких рішень про санкції. Перемога в суді брата Клюєва минулого тижня стала можливою через технічну помилку. В Брюсселі не запитали в Генпрокуратури України про стан розслідування проти Сергія Клюєва.

У цій же справі суд, очевидно, теж буде дивитися, на якому етапі розслідування в Україні. І вже вирішувати, чи є підстави для санкцій.

За даними джерел в ЄС, якщо санкції з Сергія Клюєва в ЄС дійсно можуть зняти, то от Андрія Клюєва тут називають "великою рибою" і позиція Брюсселя принциповіша.

Суд ЄС готується оголосити своє рішення у справі зняття санкцій з Андрія Клюєва

Суд ЄС готується оголосити своє рішення у справі зняття санкцій з Андрія Клюєва

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація