Команда Зеленського витратила на лобістів у США майже $70 тис. – ЗМІ

Команда Зеленського витратила на лобістів у США майже $70 тис. – ЗМІ

Фото: Associated Press

Лобістська компанія опублікувала звіт про свою роботу.

Команда президента України Володимира Зеленського витратила майже 70 тисяч доларів на лобістів у США у передвиборчий період.

Про це повідомляє Українська служба "Голосу Америки", посилаючись на документи, подані у Міністерство юстиції США.

Згідно з цими документами, роботу на користь Зеленського виконувала лобістська компанія Signal Group Consulting, LLC у період між 3 квітня і 21 травня - між першим та другим турами виборів президента. Компанія отримала за свою роботу гонорар у розмірі 60 тисяч доларів та відшкодування витрат на загальну суму $9,371.80.

Серед витрат – вечеря в одному з ресторанів Вашингтона на суму  $1,912.90 та чималі витрати на таксі та лімузин. 

Угода була підписана між Signal Group Consulting, LLC та "Володимир Зеленський – Слуга Народу, за посередництва Маркуса Коена". Метою угоди було підняти "імідж" Володимира Зеленського – Слуги Народу.

Діяльність лобістів включала організацію програми громадських зв’язків та зв’язків з урядом, представлення іноземного клієнта американським медіа, організацію медіа інтерв’ю, зустрічей з представниками мозкових центрів та експертами, надання стратегічних консультацій стосовно медіа США та урядових відносин. Лобісти контактували з офісами конгресменів, сенаторів, Державним Департаментом, мозковими центрами тощо. З деякими, як конгресвумен Марсі Каптур, контактували багато разів.

Судячи з документів Мін'юсту США, 16-17 квітня Вашингтон відвідувала делегація представників Зеленського. Signal Group повідомляє про проведені зустрічі в Інституті Катона, Державному Департаменті, CSIS, Центрі Карнегі, офісі конгресмена Брендона Бойла, колишнього сенатора Норма Колмана, Раді з Національної Безпеки. Також повідомляється про "зустріч/екскурсію" у Білому Домі.

"Те, що іноземні політики наймають консультантів для кращої навігації вашингтонськими коридорами - є звичною і законною справою. Але без відповіді лишаються запитання походження грошей та категоричне заперечення Команди Зеленського факту роботи з лобістами у США", – йдеться у статті.

В Офісі Президента України відмовились коментувати "Голосу Америки" інформацію про лобістів у США.

18 квітня Радіо Свобода оприлюднило розслідування, в якому йшлося, що кандидат у президенти Володимир Зеленський найняв лобістську фірму Signal Group Consulting з Вашингтону, аби покращити свій міжнародний імідж та організувати зустрічі членів своєї команди з чиновниками в США.

За даними джерел Радіо Свобода, в передвиборчому штабі Зеленського, компанія Signal Group організовувала зустрічі для голови штабу і лідера партії "Слуга народу" Івана Баканова та економічного радника Олега Дубина.

Того ж дня у команді Зеленського спростовували це. Там заявили, що не залучали жодних лобістських компаній або агентств для організації візиту їхнього представника у США – зокрема Signal Group. Також там сказали, що Олег Дубин – не член команди Зеленського.

Зеленський і Трамп у телефонній розмові обговорили співпрацю між країнами

Зеленський і Трамп у телефонній розмові обговорили співпрацю між країнами

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація