Комітет Ради не погодив зняття недоторканності з Полякова

Комітет Ради не погодив зняття недоторканності з Полякова

Фото: УНІАН

За відповідне рішення проголосували одноголосно.

Регламентний комітет Верховної Ради не дав згоди на позбавлення нардепа від "Народного фронту" Максима Полякова депутатської недоторканності.

Відповідне рішення було ухвалено після розгляду подань, підтриманих та внесених до ВР генпрокурором України Юрієм Луценком: "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Полякова Максима Анатолійовича", "Про надання згоди на затримання народного депутата України Полякова Максима Анатолійовича", "Про надання згоди на обрання стосовно народного депутата України Полякова Максима Анатолійовича запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту)".

На думку членів комітету, подання на зняття недоторканності з народного депутата Максима Полякова є недостатньо обґрунтованим. За це рішення комітет проголосував одноголосно.

Тепер висновок комітету буде спрямований до спікера Ради Андрія Парубія.

Зазначимо, під час засідання комітету були продемонстровані відео- та аудіозаписи, які стосуються справи Полякова.

"Для проведення подальших слідчих дій я прошу комітет Верховної Ради і саму Верховну Раду підтримати подання і дати згоду на зняття недоторканності з народного депутата Полякова для затримання та арешту", - прокоментував Луценко оприлюднені матеріали і наголосив на існуванні ризиків, що Поляков може ховатися від слідства.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник 20 червня під час брифінгу розкрив схему з видобутку бурштину, до якої причетні нардеп від БПП Борислав Розенблат і парламентар від "Народного фронту" Максим Поляков.  За словами очільника Бюро, за вказаною  схемою під виглядом рекультивації із Житомирської області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

Сума хабарів, отриманих у вказаній справі – більше 300 тисяч гривень. 19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали охоронця народного депутата від БПП Борислава Розенблата під час отримання хабара у розмірі 200 тис. доларів. Нардеп Сергій Лещенко стверджував, що поплічник Розенблата отримав гроші за вирішення питання з ліцензування видобутку бурштину. 

Сам політик назвав звинувачення на адресу його охоронця провокацією

Депутатів Розенблата та Полякова хочуть позбавити недоторканності - вони обидва фігурують у бурштиновій справі. Відповідне подання вже підготували.

Повʼязані теми:

Наступна публікація