Комітет Ради підтримав подання про зняття недоторканості з Колєснікова

Комітет Ради підтримав подання про зняття недоторканості з Колєснікова

Фото: УНІАН

Комітет підтримав подання прокуратури.

Комітет Верховної Ради України схвалив подання Генпрокуратури на притягнення до кримінальної зняття недоторканості з нардепа від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова. Тепер це питання мають розглянути в парламенті.

Рішення було ухвалене на засіданні комітету 8 жовтня, повідомляє "Українська правда".

Під час виступу перед регламентним комітетом Луценка заявив, що Колєсніков діяв незаконно в інтересах третіх осіб, які у подальшому придбали приміщення підприємства в Дніпрі та вирізали і розпродали станки, які були стратегічно важливим для країни і мали використовуватися для оборонно-промислового виробництва.

Своєю чергою Колєсніков та його адвокати стверджували, що злочину як такого не було, оскільки відчуження майна відбулося за рішенням міської влади Дніпра, а підпис ним ставився після подання повного пакету документів керівництва інституту, яке наполягало на збитковості підприємства.

Врешті, члени комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді розглянути по суті подання Генпрокурора щодо притягнення до кримінальної відповідальності нардепа.

ГПУ проти "Опоблоку". Луценко хоче притягнути до відповідальності трьох нардепів

ГПУ проти "Опоблоку". Луценко хоче притягнути до відповідальності трьох нардепів

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від "Опоблоку" Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова та Сергія Дунаєва. 

Сергія Дунаєва хочуть притягнути до відповідальності за неправдиві дані у декларації про доходи. 

Його однопартійця Дмитра Колєснікова підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді керівника Агентства держмайна України, зокрема, стало можливим відчуження виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади" у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв.м. 

Вілкула підозрюють у незаконному збагаченні та несплаті майже 20 млн грн податків. Раніше Фіскальна служба у Дніпропетровській області проводила перевірку скандального нардепа стосовно достовірності, повноти нарахування та сплати податку на доходи фізосіб та військового збору.

Також зазначимо, що парламент вже провалив голосування щодо зняття недоторканості. Рішення ухвалене не було, його підтримали лише 125 нардепів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація