Кононенка затримали в аеропорту "Бориспіль" і за 40 хвилин відпустили – ЗМІ

Кононенка затримали в аеропорту "Бориспіль" і за 40 хвилин відпустили – ЗМІ

Фото: УНІАН

У підсумку він вилетів до Стамбула.

Екснардепа з "Блоку Петра Порошенка" Ігоря Кононенка ввечері 17 жовтня затримали в аеропорту "Бориспіль".

Про це спочатку повідомив ще один колишній депутат від цієї політичної партії Сергій Лещенко, а потім видання "Українська правда" із посиланням на джерела.

За словами Лещенка, Ігоря Кононенка затримали через те, що його прізвище згадується в контексті багатьох кримінальних проваджень, і його затримали на кордоні для з'ясування теперішнього статусу екснардепа.

"УП" з посиланням на джерела повідомило, що Кононенка затримали за запитом Національного антикорупційного бюро. Його протримали близько 40 хвилин, після чого він вилетів до Стамбулу.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1" заявив, що його відомство не причетне до затримання Кононенка, тому детально з'ясовує обставини цієї події. 

"Власне, є інформація публічна про те, що одне з кримінальних проваджень щодо цієї особи розслідується Національним антикорупційним бюро. Крім того, можлива наявність інших епізодів, які розслідуються в кримінальних провадженнях. Тому, можливо, щось могло бути пов'язане із розслідуванням цих кримінальних справ і з'ясуванням можливості зникнення (колишнього) народного депутата з тим, щоб уникнути кримінального переслідування", - сказав генеральний прокурор.

Нагадаємо, у серпні Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження проти колишнього народного депутата від БПП Ігоря Кононенка через ймовірне декларування недостовірної інформації. Справа була порушена за матеріалами, які надійшли до НАБУ від Національного агентства з питань запобігання корупції, згідно з якими Кононенко, подаючи декларацію за 2015 рік (виправлену), вказав недостовірні відомості щодо кількості та номінальної вартості акцій трьох акціонерних товариств, зареєстрованих на території України, і двох іноземних компаній, які належали йому на праві власності, та не задекларував отриманий дохід члена сім’ї (невістки). 

Співробітники НАБУ проводять обшуки у спортклубі, який пов'язують із Порошенком та Кононенком

Співробітники НАБУ проводять обшуки у спортклубі, який пов'язують із Порошенком та Кононенком

Як стало відомо ТСН з власних джерел, фігурант резонансного розслідування про корупцію в "Укроборонпромі" та колишній член ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, втім його не пропустили. Згодом Гладковський вирушив до ресторану біля Бориспільської траси, де його затримало НАБУ. Там підтвердили затримання експершого заступника секретаря РНБО за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі оприлюднили масштабне розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, ексчлен Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. Оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Розмір розкрадання становить не менше 250 мільйонів гривень. Антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження, а Гладковського звільнили з РНБО.

Експрезидент України Петро Порошенко після оприлюднення журналістського розслідування увів в дію рішення РНБО про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення.

Свинарчук-Гладковський: як заробляв ексзаступник секретаря РНБО

Свинарчук-Гладковський: як заробляв ексзаступник секретаря РНБО

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація