Конституційний суд відклав розгляд закону про ринок землі - ЗМІ

Конституційний суд відклав розгляд закону про ринок землі - ЗМІ

Фото: УНІАН

Дата наступного розгляду поки невідома.

Конституційний Суд України не ухвалив рішення щодо тлумачення норм Конституції, які стосуються права власності на землю. Засідання мало відбутися 2 листопада у закритому режимі.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, а також підтвердили в пресслужбі КСУ в коментарі LIGA.net.

Попередньо, зазначається, що розгляд справи продовжиться на наступному засіданні. Але дата  поки не відома.

"У понеділок рішення за цим поданням не ухвалено", - сказав співрозмовник агентства.

Зазначимо, що засідання було призначене на 12.00, але цього ж дня було перенесено збори суддів. 

"Сьогодні, 2 листопада, Конституційний Суд України на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд справи за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень першого речення частини першої статті 13, частини першої статті 14 Конституції України", - повідомила пресслужба КСУ.

Нагадаємо, у Конституційному поданні, що розглядалося сьогодні КС, 46 нардепів просять офіційно розтлумачити норму Конституції щодо поняття землі як основного національного багатства.

"Виникає необхідність тлумачення поняття "земля" як об'єкту права власності українського народу та основного національного багатства, що перебуває під охороною держави", - йдеться в поданні.

Читайте також:

  • У ніч проти 30 жовтня президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт, який передбачає припинення повноважень суддів КСУ, а їхнє рішення про скасування частини антикримінального законодавства пропонує визнати таким, що не має правових наслідків. 
  • Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький заявив, що законопроєкт президента Володимира Зеленського про розпуск КСУ має ознаки конституційного перевороту
  • Парламентські партії "Голос", "Євросолідарність" та "Батьківщина" вважають неконституційним законопроєкт Зеленського, яким він пропонує розпустити Конституційний суд.
    Водночас голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що Конституційний Суд України "роздмухав вогонь" своїм антиукраїнським рішенням, тому ініціатива президента Володимира Зеленського розпустити склад КСУ є вчасною та адекватною.

Чи загрожує Україні конституційна криза

Чи загрожує Україні конституційна криза

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандальне рішення КСУ
Наступна публікація