Консула Угорщини оголоcили персоною нон ґрата – він має залишити Україну

Консула Угорщини оголоcили персоною нон ґрата – він має залишити Україну

угорщина / Фото: Reuters

Його діяльність несумісна зі статусом консульської особи.

Посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня в Береговому оголосили персоною нон ґрата в Україні.

Так, він має залишити територію України протягом наступних 72 годин, повідомляє прес-центр МЗС.

Йому було вручено ноту, де його видворення пояснюється статею 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, а його діяльність вважається несумісною зі статусом консульської посадової особи.

"Розраховуємо, що Угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства", - заявили у відомстві.

Там додали, що розглядають громадян України угорського походження як об’єднувальний фактор у відносинах між двома державами та закликали до цього ж угорських партнерів.

Видача паспортів Угорщини громадянам України призвела до нового скандалу між країнами

Видача паспортів Угорщини громадянам України призвела до нового скандалу між країнами

Нагадаємо, що у середині вересня ЗМІ оприлюднили відео, яке нібито було зняте в консульстві Угорщини на Закарпатті. На ньому під келих шампанського громадянам України видають угорський паспорт і просять не показувати українським представникам влади. Це викликало різку заяву МЗС України, очільник якого Павло Клімкін заявив, що консул Угорщини буде відправлений на батьківщину

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто пообіцяв здійснити заходи у відповідь. Він також зазначив, що практика подвійного громадянства є нормальною в ЄС, та навіть пригрозив Україні подальшим сповільненням її євроінтеграції. Крім того, Угорщина погрожує вислати українського консула з країни, якщо українська влада вирішить вислати угорського дипломата з Берегового після скандалу з паспортами. Проте, МЗС Угорщини в своїй заяві чітко дало зрозуміти, що відкликати консула самостійно не збирається.

Повʼязані теми:

Наступна публікація