Контактна група завершила роботу в Мінську, бойовики висунули ультиматум

Контактна група завершила роботу в Мінську, бойовики висунули ультиматум

Заява представників бойовиків Україна і ОБСЄ сприйняла як ультматум. / Фото: Reuters

Сепаратисти мають твердий намір провести свої фейкові вибори.

Тристороння контактна група завершила роботу в Мінську, повідомила прес-секретар представника України в контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дар'я Оліфер.

"В Мінську учасники тристоронньої контактної групи завершили свою сьогоднішню роботу. Політична підгрупа продовжить своє засідання завтра", - написала Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

Також, за її словами, контактна група за участю представників бойовиків у п'ятницю, 25 вересня, в режимі відеоконференції обговорить весь спектр Мінських угод, зокрема, питання припинення вогню.

У той же час представник України в політичній підгрупі Роман Безсмертний заявив "Українській правді", що бойовики висунули Україні ультиматум.

За його словами, сепаратисти наполягають на проведенні своїх фейкових виборів 18 жовтня і 1 листопада, при цьому вони ґрунтуються не на законодавстві України, а на якихось своїх положеннях і правилах.

"А Україна вже повинна вирішити чотири питання - це ввести в дію закон про особливий порядок місцевого самоврядування, прийняти модальності виборів в редакції, запропонованій представниками окремих районів Донецької та Луганської областей, прийняти та ввести в дію закон про амністію і переголосувати Конституцію України у запропонованій ними редакції ", - сказав Безсмертний.

Він зазначив, що тільки після виконання всіх цих пунктів бойовики дозволять собі провести вибори в інших сільських і селищних радах, які відбулися 21 лютого.

"Хочу підкреслити, що все робилося в групі до цього, робилося, щоб уникнути виборів 18 жовтня і 1 листопада, тому що вони фактично руйнують будь-який подальший діалог. Тому українська сторона сприйняла сьогоднішні заяви як ультиматум. Так їх сприйняли і представники ОБСЄ" , - пояснив Безсмертний.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що псевдовибори на Донбасі створюють небезпеку для Мінських домовленостей. Він підкреслив, що проведення таких виборів не відповідає стандартам ОБСЄ і суперечить Мінськими угодами.

Тристороння контактна група сьогодні обговорить вибори в Донбасі

Тристороння контактна група сьогодні обговорить вибори в Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація