Коп Голубан судитиметься із нардепом Луценком через звинувачення у сепаратизмі

Також поліцейській звернувся до ГПУ.

Командир роти поліції особливого призначення ГУ НП у Донецькій області полковник поліції Юрій Голубан вимагає від суду спростувати звинувачення у сепаратизмі, які пролунали у ефірі одно з телеканалів із вуст народного депутата Ігоря Луценка.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Вчора, 15 березня, під час вечірнього ефіру телеканалу NewsOne Луценко звинуватив Голубана у "вбивстві українських бійців під Карлівкою", назвавши поліцейського сепаратистом.

"Є такий сепаратист, який вбивав наших бійців під Карлівкою, Юрій Голубан. Так от його завели, щоб він виступав з трибуни українського парламенту. От таких от кадрів понабирав пан Аваков до себе в Беркут, оці всі нові так звані новостворені структури, і от такі кадри там зараз функціонують, і зараз інших не знайшлося, щоб тільки таких от завести на парламентську трибуну, щоб вони виступали", - сказав нардеп.

У зв'язку із цією заявою, Голубан просить суд "визнати вищевказану інформацію недостовірною, такою, що порушує його честь, гідність і ділову репутацію та зобов'язати телеканал не пізніше одного місяця з дати набрання чинності судового рішення оголосити його резолютивну частину в ефірі цієї ж програми".

Також поліцейський звернувся до ГПУ з проханням провести об'єктивну перевірку заяви депутата та вжити відповідні міри реагування у разі потреби.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко нагородив полковника поліції Юрія Голубана, який виступав з трибуни Верховної Ради щодо сутички з нардепом Володимиром Парасюком на блокпосту в Слов'янську.

Йому було вручено орден "За заслуги" ІІІ ступеня.

Нагороду йому вручили "за вагомий особистий внесок у забезпечення правопорядку, захист конституційних прав і свобод громадян, зразкове виконання службового обов'язку і проявлену при цьому мужність". 

"Народний фронт" без попередження організував у ВР виступ силовиків

"Народний фронт" без попередження організував у ВР виступ силовиків

Повʼязані теми:

Наступна публікація