Корбана із київської лікарні примусово хочуть вивезти гвинтокрилом до Чернігова

Корбана із київської лікарні примусово хочуть вивезти гвинтокрилом до Чернігова

Корбана хочуть перевезти до Чернігова. / Фото: Фото Валерії Ковалінської/ТСН

Прокурори відмовилися коментувати цю інформацію. 

Лідера партія УКРОП Геннадія Корбана, який зараз перебуває у відділенні інституту Амосова, хочуть примусово перевезти до Чернігова. Про це повідомила адвокат політика Оксана Томчук.

За словами захисту, наразі готується гвинтокрил, щоб транспортувати політика. Вона також наголосила, що жодного дозволу на перевезення Корбана немає.

Адвокати попросили прокоментувати відповідну інформацію прокурорів, які присутні на засіданні суду, однак вони відмовилися, посилаючись на те, що без судді не можуть робити жодних заяв. Зазначимо, сам суддя зачинився у дорадчій кімнаті і не виходить звідти.

Водночас, за словами захисту Корбана, документи, у яких слідчі ГПУ просять через привід доставити Корбана в суд, сфальсифіковані. Адвокат політика Оксана Томчук розповіла про протокол допиту лікарів інституту ім. Амосова і свідків, на підставі яких прокуратура вимагає приводу Корбана до суду.

Захист наголосив на тому, що прокурори та лікарі намагаються без ліцензованого експерта провести медобстеження Геннадія Корбана. 

 

Прокурори та лікарі намагаються без ліцензованого експерта провести медобстеження Геннадія Корбана

Posted by УКРОП Українське об'єднання патріотів on Sunday, December 27, 2015

У неділю, 27 листопада, Дніпровський суд міста Києва продовжив розгляд клопотання прокурора щодо зміни запобіжного заходу лідеру партії УКРОП Геннадію Корбану із домашнього арешту на утримання під вартою.

На судовому засіданні, яке розпочалося о 9:30 прокурор знову попросив про примусовий привід політика до суду. Нагадаємо, у суботу Корбана госпіталізували із засідання до лікарні Амосова.

Вранці неділі в палату до Геннадія Корбана з'явився слідчий Генпрокуратури Олександр Неділько та зачитав постанову про призначення судово-медичного дослідження мета якого - встановити чи може він брати участь в засіданні суду за станом здоров'я.

Слідчі не змогли надати документів, що підтверджують проведення судово-медичного дослідження та висновки про те, що Корбан може взяти участь у розгляді справи. Знаючи про це, слідчий вручив йому повістку про виклик до суду від імені слідчого.

Корбану вночі підсунули повістку до суду просто під двері палати у лікарні

Корбану вночі підсунули повістку до суду просто під двері палати у лікарні

Повʼязані теми:

Наступна публікація