Корбана позбавляють права на життя - Харківська правозахисна група

Корбана позбавляють права на життя - Харківська правозахисна група

Правозахисники вимагають переведення Корбана до лікарні / Фото: УНІАН

Правозахисники вимагають переведення лідера УКРОПу до лікарні.

Харківська правозахисна група вимагає, аби лідера партії УКРОП Геннадія Корбана перевели до лікарні, йдеться у сюжеті випуску ТСН.16:45. 

Свою заяву група оприлюднила на власному порталі. На думку правозахисників, слідчі та судді позбавляють Корбана не лише права на медичну допомогу. У післяопераційному стані Корбану перешкоджають в одному з найважливіших прав - праві на життя, зазначають правозахисники, що, додають вони, суперечить принципам демократичного суспільства.

Судове засідання, яке тривало близько 30 годин, і відмова судді оголосити перерву, незважаючи на виснаженість учасників процесу, мають бути кваліфіковані як жорстоке та нелюдське поводження – йдеться в заяві.

Нагадаємо, Геннадій Корбан був затриманий 31 жовтня. 4 листопада йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення й участь у злочинній організації), ч. 3 ст. 157 (перешкоджання діяльності виборчих комісій), ч. 5 ст. 191 (йдеться про привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни"), ч. 2 ст. 289 і ст. 349 Кримінального кодексу України (йдеться про захоплення в Дніпропетровську в якості заручників голови Держземагентства України та директора департаменту Дніпропетровської міської ради). Корбану було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, термін якого закінчувався 31 грудня.

28 грудня Дніпровський районний суд Києва ухвалив рішення змінити запобіжний захід Корбану з домашнього арешту на утримання під вартою строком на 60 днів. Засідання щодо зміни запобіжного заходу тривало кілька днів. Починаючи з 27 грудня, учасники процесу перебували в суді понад 30 годин.

Харківська правозахисна група вимагає перевести Геннадія Корбана до лікарні

Харківська правозахисна група вимагає перевести Геннадія Корбана до лікарні

Повʼязані теми:

Наступна публікація