Корнієнко заявив, що Степанов почав власну політичну гру

Корнієнко заявив, що Степанов почав власну політичну гру

Фото: УНІАН

За словами Корнієнка, Степанов хоче будувати власну політичну кар’єру.

Профільний комітет Верховної Ради не рекомендував ані звільнити, ані залишити міністра охорони здоров’я України Максима Степанова.

Про це перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив в етері передачі "Свобода слова" на ICTV.

"Він (профільний комітет ВР. - Ред.) рекомендував визначити залом (голосуванням депутатів. - Ред.). Там дійсно було сім на сім голосів, один колега проголосував проти", - розповів політик. 

За його словами, за підсумками засідання фракції "СН" "частина людей переконалася, що пан Степанов почав якусь свою політичну гру". Корнієнко висловив думку про те, що якщо очільник МОЗ хоче будувати власну політичну кар’єру, то заважати йому не потрібно.

Посадовець підтвердив, що Степанов йде у відставку на тлі проваленої кампанії з вакцинації від COVID-19. Він підкреслив, що "одна частина - це отримати вакцини в країну, де допомагає політичне керівництво та президент, а інша - це організувати процес вакцинації, зокрема у часовому вимірі". В Україні ж, за словами Корнієнка, "серйозні ями" із вакцинацією у вихідні.

"Це дуже чутливе питання в усьому світі. Якщо ти недбало або неефективно робиш маленький шматочок роботи, наприклад, невчасно зателефонував, поїхав або невчасно почав реалізовувати на папері домовленість, яку політично досяг з керівництвом компанії президент України, то ти просто втрачаєш вакцину", - додав перший заступник голови фракції "Слуга народу". Він також визнав, що в Україні бракує COVID-вакцин.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що основною причиною внесення до Верховної Ради подання щодо звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я є незадовільні темпи вакцинації населення від коронавірусу. 

Степанова у відставку – "Секретні матеріали"

Степанова у відставку – "Секретні матеріали"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація