Кравчук назвав два можливі компроміси щодо Донбасу на перемовинах у Мінську

Кравчук назвав два можливі компроміси щодо Донбасу на перемовинах у Мінську

Фото: УНІАН

Голова української делегації заявив, що це не стосується суверенітету України.

Очільник української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук назвав два можливих компроміси по Донбасу.

Про це він розповів в інтерв'ю "Суспільному".

Перший президент наголосив, що при цьому про особливий статус регіону не йдеться.

"Особливий статус Донбасу. Я це не сприймаю, тому що мені незрозуміло, що це таке. Але я можу сприйняти не "особливий статус", а "особливу систему управління" у цих регіонах. Це вже компроміс. Управління, але не статус", - підкреслив експрезидент.

Пригадуючи, що під час своєї каденції він підписав закон про вільну економічну зону на Донбасі, Кравчук зазначив, що це "міг би бути один із кроків, для того, щоб люди почали діяти, і розв'язувати складні питання, залучивши туди інвестиції, щоб порівняно швидко відновити життя"

Глава делегації зазначив, що ці компроміси не стосуються суверенітету України. Однак з наданням особливого статусу ситуація зовсім інакша.

"Це вже якась окрема держава буде, з якимись особливими політичними повноваженнями. Можемо договоритися, що вони можуть мати свою поліцію, свої внутрішні силові структури, може дійти вже до війська, до прикордонників. Тоді це вже не буде територія в складі України", - підкреслив він.

Нагадаємо:

  • 30 липня Леонід Кравчук погодився долучитися до перемовин у Мінську. Указ про його призначення головою української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу підписав президент України Володимир Зеленський.
  • 28 липня в Офісі президента повідомили, що Леонід Кучма залишає посаду очільника української делегації на перемовинах ТКГ. Водночас він запевнив, що у разі потреби й надалі готовий ділитися досвідом і надавати консультації щодо кроків на шляху до встановлення миру на тимчасово окупованому Донбасі.

Леонід Кравчук погодився очолити тристоронню контактну групу у Мінську

Леонід Кравчук погодився очолити тристоронню контактну групу у Мінську

Повʼязані теми:

Наступна публікація