Кравчук назвав Путіна "шизофреніком" та попередив про початок Третьої світової війни

Кравчук назвав Путіна "шизофреніком" та попередив про початок Третьої світової війни

Кравчук попередив про початок Третьої світової війни / Фото: УНІАН

Екс-президент готовий взятися за зброю.

Перший президент України Леонід Кравчук готовий зі зброєю в руках захищати свою країну у разі військової агресії Росії.

"Я закликаю російські власті зупинитися. Між нашими народами не повинно бути війни. Невже Росія не розуміє, що може стати агресором, а Путін ініціатором агресії, і що це початок Третьої світової війни?" - спитав Кравчук.

"Мій прадід і дід воювали в Першій світовій війні разом з Росією і мають царські нагороди. Мені 80 років, але я візьму зброю і буду захищати свою землю. Кожен громадянин буде захищати свою територію як свій будинок", - заявив  в інтерв'ю російському виданню "Сноб".

"Росія каже, що у нас відбувається щось, що їй не подобається. Нам теж багато чого не подобається з того, що відбувається в Росії. Але Росія сама має вирішувати свої питання. У Криму жінки і діти вийшли, щоб встати між військовими. Ми маємо досвід Чечні. Скільки там загинуло мирних людей. На війні гинуть не тільки військові, чий професійний обов'язок - помирати. Є ще старі, жінки і діти... Вони теж повинні вмирати з волі якогось шизофреніка?" - каже Кравчук.

За його словами, Росія порушила Будапештський меморандум і в України є всі підстави звернутися в міжнародний арбітражний суд: "Це буде не просто голослівна заява України, що ми передумали і більше не хочемо бачити в Севастополі російський флот. Якби цей флот стояв на варті миру і спокою, я б сам ще раз проголосував за те, щоб він залишився. Але Росія розтоптала угоду".

Повʼязані теми:

Наступна публікація