Кравчук поспілкувався з ватажком "ДНР" на росТБ: у "ЄС" засудили розмову, а Кулеба став на захист

Кравчук поспілкувався з ватажком "ДНР" на росТБ: у "ЄС" засудили розмову, а Кулеба став на захист

Фото: УНІАН

Під час ефіру на російському пропагандистському каналі на зв'язок раптово підключили Дениса Пушиліна.

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук поспілкувався з ватажком терористичної організації "ДНР" Денисом Пушиліним в ефірі російського пропагандистського каналу і поцікавився у нього подальшою долею Донбасу, чим викликав різну реакцію у суспільстві. На думку міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, статус Кравчука дозволяє йому робити трохи більше, ніж іншим, зокрема й під час телеефірів. 

У понеділок, 15 лютого, Кравчук через відеозв'язок брав участь у ток-шоу "Час покаже" на російському "Первом канале". Під час ефіру ведучий повідомив, що на зв'язку ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін і запропонував Кравчуку поставити йому запитання. Голова української делегації у ТКГ поцікавився у Пушиліна подальшою долею Донбасу. Розмова тривала кілька хвилин. 

Того ж дня на форумі "Україна 30" Кравчук прокоментував ефір із Пушиліним, заявивши, що ватажок "ДНР" фактично визнав наміри інтегрувати окуповані території України в Російську Федерацію.

"Там були представник ОРДЛО і їхній ватажок, здається, його прізвище Пушилін, і йому було поставлено запитання, а чи Донбас чи, точніше, ОРДЛО готове до тих завдань, які поставлені у Мінському форматі, Нормандському форматі і врешті-решт комплексі заходів, які подані на схвалення Ради безпеки ООН. Він відверто сказав, що в них інші завдання. Завдання побудувати національно-російські держави і поступово трансформуватися в Росію", – повідомив Кравчук.

Нардепка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко написала у Facebook, що своєю розмовою з ватажком "ДНР" Кравчук "легітимізує покидька, ставлячи його на рівних з офіційним украінським представником". Водночас речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович пояснив в ефірі програми "Свобода слова", що Кравчук доносив українську точку зору до російського населення, а про підключення ватажка бойовиків його не попередили.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на пресконференції зауважив, що Кравчук є першим президентом, дуже гідно представляє Україну в ТКГ, нещодавно виступав на Радбезі ООН, тож питань до його патріотичності й принциповості бути не може.

"Леонід Кравчук є першим президентом України і він дуже гідно представляє українські інтереси в Тристоронній контактній групі. Нещодавно він представляв інтереси України на засіданні Ради безпеки ООН, де обговорювався стан виконання Мінських домовленостей, тому питань щодо його принциповості та патріотичності його позицій бути не може, але сам його історичний статус, його роль в здобутті незалежності України дозволяє йому робити трохи більше, ніж будь-якому посадовцю, в тому числі, під час різних телеефірів", - заявив Кулеба.

Повʼязані теми:

Наступна публікація