Кремлю не сподобався закон про реінтеграцію Донбасу

Кремлю не сподобався закон про реінтеграцію Донбасу

Фото: Reuters

За словами речника Путіна, Росія не згодна з формулюваннями українського закону.

Росія не згодна з формулюваннями ухваленого Верховною Радою закону про деокупацію Донбасу і не збирається нести відповідальність за події на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання щодо готовності Росії нести відповідальність за бойові дії на Донбасі, пише "Інтерфакс".

"Безумовно, ні. Росія не згодна з самою постановкою питання таким чином, бо це суперечить самому духу і букві Мінських домовленостей. Росія не є учасницею і стороною цього конфлікту", - наголосив він, додавши, що саме про це йдеться в Мінських домовленостях.

За словами Пєскова, також Росія не погоджується з тим, що її названо у новому законі країною-агресором, вважаючи, що прийняття цього закону віддаляють перспективи врегулювання конфлікту на сході України.

"Подібні кроки, як, наприклад, ухвалення цього закону, лише віддаляють нас від бажаної мети. Росія буде зберігати свою прихильність букві і духу Мінських домовленостей разом із іншими країнами-гарантами - Францією і Німеччиною; ми як і раніше виступаємо за імплементацію Мінських домовленостей для досягнення врегулювання цієї внутрішньоукраїнської кризи", - додав він.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 18 січня, Верховна Рада ухвалила закон про деокупацію Донбасу "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях". Перед цим народні депутати два дні розглядали близько 600 правок до документа. Він офіційно визнає Росію агресором.

Своєю чергою ватажок "ДНР" Олександр Захарченко вважає, що прийняття Верховною Радою закону про деокупацію Донбасу обернеться ескалацією збройного конфлікту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація