Крим, миротворці і вимоги МВФ: Порошенко провів телефонну розмову з Помпео

Крим, миротворці і вимоги МВФ: Порошенко провів телефонну розмову з Помпео

Фото: Сайт президента України

Голова української держави подякував Помпео за "Кримську декларацію".

США підтримують суверенітет і територіальну цілісність України і ніколи не визнають анексію Криму Росією, про що було заявлено у нещодавній "Кримській декларації" Держдепу.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенко, передає прес-служба Держдепу.

Голова української держави подякував Помпео за "Кримську декларацію" і наголосив на пріоритетності продовження руху від політики невизнання анексії до політики деокупації Криму, додає прес-служба Адміністрації президента України.

Співрозмовники також обговорили санкції проти Росії, розміщення миротворців ООН на Донбасі, звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях на Донбасі і в Криму. Окрім того, обговорювалося питання безпекових викликів внаслідок реалізації проекту "Північний потік–2".

Помпео також привітав початок процесу запуску Антикорупційний суду в Україні та ухвалення закону про національну безпеку і закликав Київ виконати інші вимоги МВФ.

Нагадаємо, 25 липня Державний департамент США опублікував Кримську декларацію, в якій йдеться про те, що Штати дотримуються свого давнього принципу відмови визнати претензії Кремля на територію, захоплену силою, з порушенням міжнародного права. До неї одразу ж долучилась Польща, а Україна привітала рішення країн та подякувала їм за підтримку. Згодом до декларації також доєднались Німеччина, Велика Британія, Данія та країни Балтії.

Часи м'якої політики щодо Росії завершилися - Майк Помпео

Часи м'якої політики щодо Росії завершилися - Майк Помпео

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація