Крим повернеться лише тоді, коли у Росії зміниться влада – Зеленський

Крим повернеться лише тоді, коли у Росії зміниться влада – Зеленський

Фото: УНІАН

Кандидат вважає, що потрібно вести перемовини з Москвою для повернення окупованих територій.

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський вважає, що проблему окупації Криму можна буде вирішити після зміни влади у Росії.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу ICTV.

"Крим повернеться лише тоді, коли у Росії зміниться влада. Іншого виходу у мене немає", – сказав кандидат.

Що стосується окупованої частини Донбасу, то, на думку Зеленського, потрібні переговори з Росією, але за умови присутності представників ЄС та США.

"Я думаю, це можливо – домовитися з Росією, щоб на лінію розмежування ввести миротворців, потім другий етап – у маленькі міста і села, а потім у Донецьк та Луганськ", – каже кандидат.

На думку Зеленського, для реінтеграції Донбасу Україна повинна почати серйозну інформаційну війну і перемогти у ній. Кандидат пропонує для цього створити потужний російськомовний міжнародний канал, який транслюватиме правду про життя України.

"Люди, які живуть на окупованих територіях, повинні повернутися у поле розуміння, що вони українці", – каже він.

Окрім того, Зеленський переконаний, що Україна повинна платити пенсії мешканцям окупованих територій.

Кандидат додав, що ще одна важлива складова для повернення Донбасу і Криму – це розвиток України і підвищення рівня життя в країні. На його думку, якщо країна розвиватиметься, і люди на окупованих територіях це бачитимуть, то вони самі сприятимуть поверненню до України.

Як відомо, вибори президента відбудуться 31 березня. Участь у них візьмуть 39 кандидатів, саме тому виборчий бюлетень буде найдовшим в історії України – 80 сантиметрів. Вже надрукували 90% бюлетенів, закінчать друк 24 березня.

Згідно з результатами нового опитування, проведеного центром SOCIS, трійка головних претендентів на перемогу під час виборів 31 березня залишається незмінною. Рейтинг симпатій українців очолює Володимир Зеленський, друге місце з відривом більше ніж 10% посідає чинний президент Петро Порошенко, третя - лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Президентські рейтинги: Зеленський закріпив за собою лідерство – дослідження

Президентські рейтинги: Зеленський закріпив за собою лідерство – дослідження

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація