Кримчанина Афанасьєва визнали громадянином РФ: йому відмовлять в екстрадиції в Україну

Кримчанина Афанасьєва визнали громадянином РФ: йому відмовлять в екстрадиції в Україну

Геннадій Афанасьєв / Фото: Ольга Афанасьєва / Facebook

Про це повідомила його мати в соцмережі.

Українському політв'язню Геннадію Афанасьєву вручили документ, в якому російські тюремники визнають його громадянином РФ.

Про це повідомила його мати Ольга Афанасьєва в Facebook.

Вона підкреслила, що цей документ означає відмову в екстрадиції кримчанина в Україну.

Раніше Міністерство юстиції України почало переговори про звільнення з російського полону чотирьох українських політв'язнів - Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка. Бранці погодилися пройти юридичну процедуру передачі засуджених осіб з Росії в Україну, яка може затягнутися до року.

Федеральна служба виконання покарань Росії 8 квітня заявила, що представить Мін'юсту РФ пропозиції про передачу чотирьох засуджених в РФ українців Києву для подальшого відбування покарання на батьківщині.

Нагадаємо, ростовський суд виніс вирок українському режисеру Олегу Сенцову - 20 років за ґратами. Активіста Олександра Кольченка засудили до десяти років ув'язнення. Українців звинуватили у плануванні терактів у окупованому росіянами Криму.

Геннадій Афанасьєв був одним з ключових свідків звинувачення у справі Сенцова і Кольченка, однак зрештою він відмовився давати свідчення проти них і заявив, що раніше говорив під тиском.

Афанасьєв та інший фігурант справи Олексій Чирній, за версією слідства, були членами "терористичної групи" в Криму, нібито створеної Сенцовим. Після затримання обидва уклали угоду зі слідством, їхня справа розглядалася в закритому режимі, обидва отримали по сім років позбавлення волі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація