Кримські татари готують продуктову блокаду Криму

Кримські татари готують продуктову блокаду Криму

Рефат Чубаров: Необмежена торгівля – це, по суті, є підтримка окупаційної влади / Фото: gbgalsgallery.com

Вони хочуть завадити потраплянню української продукції до АРК.

На в'їзді до півострова Крим з материкової України представники кримських татар блокуватимуть пропускні пункти, щоб завадити потраплянню української продукції до АРК.

Про це заявив голова Меджлісу і президент Всесвітнього конгресу кримських татар Рефат Чубаров в інтерв'ю "Українській правді".

"Ми вважаємо, що така необмежена торгівля – це, по суті, є підтримка окупаційної влади та окупаційної армії", - наголосив він.

Кримськотатарські лідери готуються до продуктової блокади Криму. На такий крок їх змусило піти посилення репресій проти кримських татар в анексованому Криму з боку маріонеткової влади Кремля.

Чубаров пропонує Кабінету міністрів організувати великі оптово-роздрібні торговельні бази на території Херсонської області.

"Ми вважаємо, що аморально підтримувати їхню окупаційну армію, коли вони вриваються в наші будинки, викрадають наших людей", - сказав Чубаров.

Продовольча блокада Криму, на думку кримськотатарських лідерів, буде ефективною формою тиску на Росію.

Планується розпочати "блокаду Криму" до 20 вересня і проводити її в кілька етапів.

Як повідомлялося раніше, так званий "верховний суд" анексованого Криму залишив під вартою заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і кримськотатарського активіста Алі Асанова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація