Криваві сутички біля Ради 31 серпня: кого звинувачують та куди ведуть нитки теракту

Криваві сутички біля Ради 31 серпня: кого звинувачують та куди ведуть нитки теракту

Криваві сутички 31 серпня біля Ради забрали життя трьох нацгвардійців / Фото: ТСН.ua

Для підозрюваних в організації сутичок – трьох колишніх нардепів від ВО "Свобода" – обрали запобіжні заходи.

Прокуратура перевіряє можливий зв'язок між спробою замаху на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та вибухом гранати під Верховною Радою 31 серпня. Тоді було поранено понад 130 людей. Троє нацгвардійців померли від ран. Головного підозрюваного затримали того самого дня. Але слідство все ще триває.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Для підозрюваних в організації сутичок – трьох колишніх нардепів від ВО "Свобода" – обрали запобіжні заходи. Зокрема, Едуард Леонов – до 30 жовтня ходитиме з електронним браслетом під домашнім арештом. Екс-міністра аграрної політики Ігоря Швайку випустили під особисту поруку кількох народних депутатів. Іще одному "свободівцю" Юрію Сиротюку в поруці відмовили й заарештували на 60 діб.

Стосовно головного підозрюваного – Ігоря Гуменюка – адвокати вже оскаржили його арешт.

Натомість, президент України Петро Порошенко розповів про ще масштабніший план провокаторів. Друга граната, за його словами, повинна була залетіти у вікно парламенту після того, як правоохоронці з Нацгвардії почали би стріляти у відповідь.

Ну, а за даними секретаря РНБО Олександра Турчинова, гранат узагалі мало було бути не дві, а сім. Із його слів, організатори сутичок розраховували, що серед демонстрантів будуть численні жертви, і встановити, хто стріляв першим, – стане практично неможливо.

Тим часом у вівторок, на дев'ятий день із моменту трагічних заворушень, під Верховною Радою відбувся мітинг-реквієм у пам'ять про нацгвардійців, які загинули під час теракту.

Організатори сутичок під Радою розраховували на численні жертви серед демонстрантів

Організатори сутичок під Радою розраховували на численні жертви серед демонстрантів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація