КС не отримав жодного протесту щодо закону про мови – мер Львова

КС не отримав жодного протесту щодо закону про мови – мер Львова

Мер Львова готується оскаржувати закон про мови в КС / Фото: Украинское Фото

Львівська міська рада готується оскаржити закон про мови в Конституційному суді.

Позачергове засідання Львівської міської ради відбудеться 30 серпня. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє прес-служба мерії.

"Я скликаю позачергове пленарне засідання. Питання №1 – подання до Конституційного суду, адже вступив у дію закон про мови, який як ніж у спину, на моє глибоке переконання", - пояснив він.

За словами очільника Львова, необхідні документи вже підготували юристи мерії.

"Я думаю, що депутати міської ради відкладуть свої нагальні виборчі справи, зберуться, щоб ми відповідне звернення проголосували", - додав він.

Садовий повідомив, що крім мовного питання депутати мають розглянути також звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2011рік.

"Останні три засідання цей звіт постійно переносився. І щоб не перенавантажувати депутатів іншими питаннями, то всього два питання – проголосувати звернення і по звіту, щоб можна було більше часу витратити на запитання", - зазначив мер міста.

Садовий також повідомив, що до Конституційного суду на сьогодні не надійшло жодного звернення щодо закону про мови від інших територіальних громад.

"Була інформація, що ті чи інші ради звертаються. Щось вони не зовсім впевнено звертаються", - зауважив він.

"Ми живемо у Львові, місті, яке є найбільшим україномовним містом світу. Ми завжди мали свою тверду позицію і завжди будемо її мати. І ніхто нам не буде вказувати. У нас є громада, яка має свою тверду позицію. Будемо її відстоювати", - пообіцяв Садовий.

Повʼязані теми:

Наступна публікація